ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα σε αγωνιστική δράση από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

κάλεσμα-σε-αγωνιστική-δράση-από-το-παμ-562077

Πριν και μετά την Εργατική Πρωτομαγιά

«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια». Αυτό είναι το σύνθημα κάτω από το οποίο το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, δίνει αγωνιστικό χαρακτήρα στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Για την Πρωτομαγιά, το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στις 10 το πρωί.

Ωστόσο, όπως ανέφερε προχθες, σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, το μέλος του ΠΑΜΕ, Κώστας Στεργίου, η αγωνιστική δράση δεν θα περιοριστεί ανήμερα της 1ης Μαΐου. Θα προηγηθεί τριήμερο δράσεων αφιερωμένο στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Απριλίου θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με θέμα την ιστορία του εργατικού κινήματος στο Βόλο. «Καλούμε τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, εργαζόμενους από χώρους δουλειάς, να έρθουν και να παρακολουθήσουν την ξενάγηση που θα περιλαμβάνει εξιστόρηση των βασικών σταθμών της εργατικής τάξης της ιστορίας μας από τις αρχές του 20ου αιώνα, την περίοδο της Μεγάλης Κρίσης, τη δεκαετία 1940-1950, μέχρι και σήμερα», ανέφερε ο κ. Στεργίου.

Εξάλλου, την Πέμπτη 23 Απριλίου, διοργανώνεται συναυλία – αφιέρωμα στο εργατικό και λαϊκό τραγούδι με τίτλο «Γεια σου περήφανη και αθάνατη εργατιά», που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στο Αχίλλειο.

«Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων», ανέφερε ο κ. Στεργίου, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων.

Με σύνθημα «Κάλυψη όλων των απωλειών – Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα», το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγώνα και μετά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για να ανακτήσουν όσα έχασαν την περίοδο της κρίσης και των Μνημονίων.

Για τη Χρυσή Αυγή

Από το βήμα της συνέντευξης, ο κ. Στεργίου εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την καταδίκη της ως ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Η Χ.Α. οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφθηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και την Χρυσή Αυγή ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα». Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης, όσους την προστατεύουν. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική», υποστήριξε ο κ. Στεργίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου