ΤΟΠΙΚΑ

Επί ποδός πολέμου στη ΒΙΣ

επί-ποδός-πολέμου-στη-βισ-562102

Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι εάν συνεχιστεί από το Μάιο η διαθεσιμότητα – εκ περιτροπής εργασία

Επί ποδός οι 200 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΒΙΣ. Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις αν από το Μάιο συνεχιστεί η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και εκ περιτροπής εργασίας για τους 50 υπαλλήλους που απασχολούνται στο τμήμα της χαρτοποιίας.

Προχθες, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, οι εργαζόμενοι της ΒΙΣ, επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους διάθεση, προκειμένου να βγουν από την εργασιακή «ομηρία» 50 συνάδελφοί τους του τμήματος της χαρτοποιίας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Σταύρο Γαλλιόπουλο, από τον περασμένο Νοέμβριο, 50 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και εκ περιτροπής εργασίας. Το τμήμα της χαρτοποιίας παραμένει κλειστό και οι εργαζόμενοι ζουν μισές… ζωές με μισό μισθό τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η εφαρμογή των μέτρων που αποφάσισε η διεύθυνση του εργοστασίου ανανεώνονται κάθε μήνα. Τέλος Απριλίου λήγει και η πέμπτη παράταση των μέτρων που έχουν θέσει τους εργαζόμενους σε «ομηρία».

Ο Σύλλογος εργαζομένων, έχοντας στα χέρια του το πόρισμα της τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας, θα πιέσει προκειμένου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να βρεθεί σημείο επικοινωνίας μεταξύ διοίκησης και σωματείου. Σύμφωνα με το πρακτικό της συνάντησης, οι δύο πλευρές καλούνται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μέσα σε διάστημα ενός μήνα και η εταιρεία να παρουσιάσει αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις για τη βιωσιμότητα ή μη της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο αρνούνται να βάλουν άλλο… νερό στο κρασί τους. Αν από το Μάιο συνεχιστεί η διαθεσιμότητα, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία και για το επίδομα γάμου που κόπηκε από τους μισθούς τους τον Οκτώβριο του 2014.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου