ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν οι διαδρομές των ΚΤΕΛ στην περιοχή του Αναύρου

αλλάζουν-οι-διαδρομές-των-κτελ-στην-πε-563154

Τα λεωφορεία 3 και 15 θα κατεβαίνουν από την Αθανασάκη όπου χωροθετείται και στάση

Τροποποιούνται οι διαδρομές των λεωφορείων στις γραμμές 3 και 15, στο τμήμα του δρομολογίου που αφορά την περιοχή του Αναύρου. Με εισήγηση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, τα λεωφορεία θα κατεβαίνουν από την οδό Αθανασάκη αντί της οδού Αιολίδος για να φθάσουν στο τέρμα του Αναύρου. Στην οδό Αθανασάκη μάλιστα προβλέπεται στάση για την εξυπηρέτηση των επιβατών που κατευθύνονται προς το Νοσοκομείο και το Μουσείο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το θέμα -που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της οδού Αθανασάκη- έρχεται προς έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου, στη 1:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας που προχώρησε σε αυτοψία στην περιοχή, στην αφετηρία του Αναύρου, επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες στάθμευσης, ιδιαίτερα κατά την μαζική και ταυτόχρονη προσέλευση λεωφορείων των γραμμών 1,3,15. «Ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού Αιολίδος, μέσω της οποίας διέρχεται το σύνολο των λεωφορείων, είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της οδού», αναφέρει η υπηρεσία.

Προτείνεται λοιπόν, η διατήρηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής Νο. 1 και η τροποποίηση διαδρομών των λεωφορειακών γραμμών Νο. 3 & Νο.15, ώστε αυτές να διέρχονται μέσω των οδών Αθανασάκη και Πλαστήρα (βόρειο σκέλος) και με τον τρόπο αυτό να εξυπηρετούν και την ιδιαίτερη ζήτηση για πρόσβαση στις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και του Μουσείου.

Επιπλέον προτείνεται η δημιουργία μίας στάσης λεωφορείου στην εσοχή της οδού Αθανασάκη, λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Πλαστήρα.

Παράλληλα με τις τροποποιήσεις των λεωφορείων, θα γίνει ρύθμιση του φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Πολυμέρη και Αθανασάκη, ώστε να δίνεται η δυνατότητα αριστερής στροφής.

Ακόμη θα χωροθετηθούν 3 αποκλειστικές θέσεις στάσης λεωφορείων στην πλατεία Αναύρου και δύο θέσεων στην οδό Πολυμέρη, μία εσοχή για προσωρινή στάθμευση ενός λεωφορείου, παρά το παρκάκι της οδού Αιολίδος.

Τέλος, θα δημιουργηθούν 50 θέσεις στάθμευσης υπό γωνία στην Πλαστήρα και χώρος στάθμευσης δύο τουριστικών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των προσερχόμενων στο Μουσείο, στην οδό Πλαστήρα (με Αθανασάκη).

Κλείνει με μπάρα η Αγ. Νικολάου

Πεζόδρομος όχι μόνο στο όνομα αλλά και στην πράξη θα καταστεί η Αγίου Νικολάου. Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στο κλείσιμο του πεζοδρόμου με μπάρα.

Οπως έχει διαπιστωθεί, η πλατεία του Αγίου Νικολάου έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο χώρο στάθμευσης ιδίως τις βραδινές ώρες. Οχήματα συνυπάρχουν με τους πεζούς στον κατά τ’ άλλα πεζόδρομο.

Για να διασφαλιστεί η λειτουργία της οδού Αγίου Νικολάου ως πεζοδρόμου πρόκειται να τοποθετηθεί μπάρα ελέγχου επί της οδού Αγ. Νικολάου, αμέσως μετά το χώρο στάθμευσης των ΕΛ.ΤΑ.

Σημειώνεται ότι τα οχήματα άμεσης ανάγκης (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, αστυνομία) θα έχουν δυνατότητα χειρισμού της μπάρας, ενώ αντίστοιχη πρόβλεψη θα υπάρχει και για τη διενέργεια των τελετών που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, καθώς και για τις ανάγκες ανεφοδιασμού των καταστημάτων.

10 σημεία για ποδήλατα και μηχανάκια

Τις δικές τους θέσεις στάθμευσης αποκτούν ποδήλατα και μηχανάκια στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Σήμερα, πεζοδρόμια και πεζόδρομοι έχουν καταστεί ανεξέλεγκτοι χώροι στάθμευσης ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων. Ποδήλατα δεμένα σε στύλους και κολωνάκια και μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια, δυσκολεύουν την κίνηση των πεζών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Προτείνεται λοιπόν η δημιουργία χώρων στάθμευσης για ποδήλατα σε πέντε σημεία και σε ισάριθμα για μηχανάκια.

Συγκεκριμένα θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων θα χωροθετηθούν στα εξής σημεία:

– Γκλαβάνη (μεταξύ Ερμού και Κονταράτου)

– Αγ. Νικολάου με Ερμού

– Κονταράτου με Ογλ

– Γκλαβάνη και Αγ. Νικολάου (έναντι Τραπέζης Ελλάδος)

– Τ. Οικονομάκη με Κουμουνδούρου.

Για μηχανάκια νέες θέσεις στάθμευσης θα δημιουργηθούν στις οδούς:

-Γκλαβάνη (από 28ης Οκτωβρίου έως Τ. Οικονομάκη)

-Ερμού (από Μηλίνης έως Ογλ)

-Κουμουνδούρου (από Τ. Οικονομάκη έως Γαλλίας)

-Ογλ (Ιάσονος – Δημητριάδος, πλην θέσεων ΑΜΕΑ)

-Μαυροκορδάτου (Ιάσονος – Δημητριάδος, πλην θέσεων ΑΜΕΑ)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου