ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η περισυλλογή αδέσποτων

ξεκινά-η-περισυλλογή-αδέσποτων-565263

Από συνεργείο στο κέντρο της πόλης από Δευτέρα – Θα επεκταθεί και στις δημοτικές ενότητες

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η περισυλλογή των αδέσποτων στο Δήμο Βόλου. Ο ιδιώτης που αναδείχθηκε σε μειοδοτικό διαγωνισμό, συγκροτεί συνεργείο και βγαίνει στους δρόμους της πόλης για την περισυλλογή των αδέσποτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του ιδιώτη και του Δήμου Βόλου. Η σύμβαση είναι ύψους 59.000 ευρώ περίπου και έχει διάρκεια ενός έτους. Ο ιδιώτης μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα αναλάβει την περισυλλογή των αδέσποτων, τη μεταφορά όσων δεν είναι στειρωμένα στον κτηνίατρο και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στο Κυνοκομείο του Δήμου, στις Γλαφυρές.

Η περισυλλογή θα ξεκινήσει από το κέντρο της πόλης και θα δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των επιθετικών σκυλιών. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περισυλλογής θα απευθυνθεί και στις δημοτικές ενότητες, όπου επίσης το πρόβλημα των αδέσποτων μεγαλώνει.

Τα ζώα θα μεταφέρονται στο Κυνοκομείο στις Γλαφυρές, που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Αν. Μπατζιάκα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την υποδοχή των αδέσποτων. Εχουν γίνει στέγαστρα και ποτίστρες, ενώ μέσω της δωρεάς ύψους 30.000 ευρώ από το Ιδρυμα του κ. Νικ. Δεληγεώργη θα δημιουργηθούν επιπλέον 60 θέσεις αδέσποτων.

Ο ιδιώτης εκτός από την περισυλλογή και τη μεταφορά των ζώων, θα αναλάβει να απασχολήσει και δύο άτομα προσωπικό, τα οποία θα είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία του Κυνοκομείου. Θα φροντίζουν για το πότισμα και το τάισμα των ζώων αλλά και για την καθαριότητα του χώρου.

Πρόσληψη κτηνιάτρου

Στο μεταξύ, στην πρόσληψη κτηνιάτρου για τη στείρωση, τον εμβολιασμό και το τσιπάρισμα των αδέσποτων θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου.

Η έγκριση για την πρόσληψη κτηνιάτρου δόθηκε προχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η σύμβαση με το σημερινό κτηνίατρο λήγει στις 15 Μαΐου και θα πρέπει να βρεθεί νέος για να μην υπάρξει κενό στην ιατρική φροντίδα των αδέσποτων.

Ο κτηνίατρος που θα επιλεγεί θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για ένα χρόνο έναντι ποσού 35.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου