ΤΟΠΙΚΑ

«Φουρτούνα» στα Καλά Νερά

φουρτούνα-στα-καλά-νερά-565275

Επαγγελματίες αλιείς εκφράζουν φόβους έξωσής τους από το λιμάνι εξαιτίας της επένδυσης στην έκταση των 33 στρεμμάτων

Σε… αναμμένα κάρβουνα βρίσκει αλιείς από τις περιοχές των Καλών Νερών, της Γατζέας και της Κορόπης, η παραχώρηση σε ιδιώτη της έκτασης 33 στρεμμάτων της πρώην Ναυτικής Σχολής στα Καλά Νερά. Στην έκταση όπου θα αναπτύξει τα τουριστικά επιχειρηματικά του σχέδια ιδιώτης, περιλαμβάνεται η χερσαία ζώνη του λιμανιού όπου ελλιμενίζονται επαγγελματικά αλλά και ερασιτεχνικά σκάφη και αλιείς της περιοχής προβλέπουν νέες… φουρτούνες.

Επαγγελματίες αλιείς αλλά και ερασιτέχνες δηλώνουν ότι είναι μετέωροι. Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου, Γιώργο Κολοτούρο, στην έκταση των 33 στρεμμάτων μεταξύ Καλών Νερών και Γατζέας που παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση σε ιδιώτη, περιλαμβάνεται η χερσαία ζώνη του λιμανιού της Κάτω Γατζέας. Είναι το μοναδικό λιμάνι στην περιοχή, όπου δένουν επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη αλλά και σκάφη ιδιωτών. Τουλάχιστον 10 επαγγελματικά σκάφη ελλιμενίζονται στο συγκεκριμένο σημείο και περισσότερα από 30 επαγγελματικά.

Το λιμάνι δεν έχει παραχωρηθεί. Στον ιδιώτη όμως ανήκει πλέον η χερσαία ζώνη. «Είμαστε μετέωροι. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα επιχειρηματικά σχέδια του ιδιώτη. Το τοπίο γύρω από την επένδυση είναι θολό. Δεν γνωρίζουμε αν από τη μια στιγμή στην άλλη μας διώξουν», ανέφερε ο κ. Κολοτούρος εκφράζοντας φόβους κυρίως των επαγγελματιών που δεν αποκλείουν να αναγκαστούν να… σηκώσουν άγκυρα από την περιοχή.

«Αν μας διώξουν το αμέσως επόμενο λιμάνι όπου μπορούμε να δέσουμε είναι ο Βόλος. Ακούγονται πολλά. Εμείς έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά για να αντιδράσουμε σε κάθε πιθανό σενάριο έξωσής μας», υπογράμμισε ο κ. Κολοτούρος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου