ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενη σε κλινική του Βόλου ετοιμάζεται για απεργία πείνας

εργαζόμενη-σε-κλινική-του-βόλου-ετοιμ-565847

Επί 4 χρόνια το προσωπικό πληρώνεται με το σταγονόμετρο

Σε οριακή κατάσταση το προσωπικό κλινικής του Βόλου. Επί τέσσερα χρόνια οι περίπου 90 εργαζόμενοι πληρώνονται με το… σταγονόμετρο. Οπως καταγγέλλουν έχουν φθάσει στο όριο της πείνας. Εργαζόμενη μάλιστα ετοιμάζεται να ανακοινώσει απεργία πείνας.

Το μαρτύριο για τους εργαζόμενους της κλινικής ξεκίνησε προ τετραετίας περίπου. Ο ιδιοκτήτης επικαλείται οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς την κλινική, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις πληρωμές των υποχρεώσεών του και στους μισθούς του προσωπικού.

Πρόσφατα μάλιστα, σε επαφή που είχε με το προσωπικό, τους ανακοίνωσε το σύνολο των οφειλών του, υπογραμμίζοντας ότι τα ταμεία έχουν… στερέψει.

Ομως οι εργαζόμενοι προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους και διεκδικούν τους μισθούς τους που έχουν φθάσει να τους παίρνουν σε δόσεις κάθε τρεις μήνες.

Οπως αναφέρουν, κάθε τρίμηνο καταβάλλεται έναντι μισθού. Κάποιες δόσεις δε, από τους μισθούς τους θυμίζουν… χαρτζιλίκι. Καταβάλλονται δόσεις των 100, 200 και 300 ευρώ, έστω όμως και ψίχουλα οι εργαζόμενοι δεν έχουν την πολυτέλεια να αρνηθούν να τα πάρουν.

Για να πάρουν «κάτι παραπάνω» αναγκάζονται -όπως καταγγέλλουν- να «ζητιανεύουν» τα λεφτά τους. «Πρέπει να υπάρχει πρόβλημα υγείας για να ανοίξουν τα ταμεία και να βγει έστω κι ένα μικροποσό παραπάνω ως έναντι», λένε εργαζόμενοι.

Ηδη ορισμένοι έχουν απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας ακόμη και σε νομικούς ζητώντας συμβουλές για το πώς θα χειριστούν την κατάσταση. Σύμφωνα με εργαζόμενους οι ίδιοι έχουν δεχθεί μειώσεις μισθών λόγω κρίσης και έχουν κάνει κι άλλες υποχωρήσεις. Αρνούνται όμως να προσφέρουν… κοινωφελή εργασία.

Πλέον τα οφειλόμενα ξεκινούν από τέσσερις μισθούς. Καταγγέλλουν ότι οδηγούνται στην πείνα και μάλιστα δεν αποκλείουν να προχωρήσουν σε ακραίες μορφές διαμαρτυρίας, όπως η απεργία πείνας την οποία ετοιμάζεται να ανακοινώσει εργαζόμενη της κλινικής.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου