ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Βόλου καταγγέλλει τη σύμβαση για την πλαζ

ο-δήμος-βόλου-καταγγέλλει-τη-σύμβαση-γ-567445

Να λειτουργήσει ως δημοτική ζήτησαν Δρόμοι Συνεργασίας και ΛΑΣ

Σε καταγγελία της σύμβασης με την κοινοπραξία των επιχειρηματιών που έχουν εκμισθώσει την πλαζ των Αλυκών και εκτός από την καταβολή του μισθώματος δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια για τη διαμόρφωση του χώρου και τη λειτουργία του, θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αν μέσα σε 25 ημέρες οι ιδιώτες έχουν ετοιμάσει την πλαζ, ο Δήμος θα αποσύρει και την καταγγελία και την αγωγή εις βάρος τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Υπό την πίεση της δημοτικής αρχής, οι δύο επιχειρηματίες δεσμεύτηκαν ότι θα ολοκληρώσουν όλες τις απαιτούμενες εργασίες εντός του επόμενου μήνα για να λειτουργήσει η πλαζ στις Αλυκές, μετά από τρία καλοκαίρια.

«Οι εργασίες προς το παρόν βρίσκονται στο μηδέν. Ο χώρος είναι σε άθλια κατάσταση. Είναι βούληση όλων η πλαζ να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών», ανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι η σύμβαση θα καταγγελθεί κι αν γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες ο Δήμος θα κάνει πίσω. Χαρακτήρισε την απόφαση κρίσεως, ενώ υποστήριξε ότι η σύμβαση που υπογράφτηκε ήταν αποικιακού χαρακτήρα από τη στιγμή που δεν ορίζεται ρητώς ο χρόνος παράδοσης της πλαζ και οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν.

Υπέρ του να προχωρήσει ο Δήμος σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, τάχθηκε η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου, ενώ ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτης Πατσιαντάς πήγε ένα βήμα παραπέρα. Υπογράμμισε την ανάγκη η πλαζ να λειτουργήσει ως δημοτική με υπαλλήλους πεντάμηνης ή εξάμηνης διάρκειας.

«Ευκαιρία να φύγουν οι ιδιώτες και η πλαζ να λειτουργεί καθαρά ως δημοτική», χαρακτήρισε την καταγγελία της σύμβασης ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος.

Για τις κεραίες

Νέα προθεσμία δέκα ημερών ακόμη δίνει ο Δήμος Βόλου στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να απαντήσουν στο τελεσίγραφο της δημοτικής αρχής: ή θα απομακρύνουν τις κεραίες από τον κεντρικό ιστό και θα τις εγκαταστήσουν σε προκαθορισμένους χώρους που δεν αποτελούν κατοικημένες περιοχές ή δημοτικά συνεργεία θα αναλάβουν την αποξήλωσή τους. Ηδη όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, απαντώντας σε ερώτηση της ΛΑΣ, μία εταιρεία έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου. «Θα περιμένουμε και τις άλλες δύο εταιρείες, διότι σε περίπτωση που ξηλώσουμε αυθαίρετα τις κεραίες δεν θα δημιουργήσουμε πρόβλημα μόνο στη λειτουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αλλά και στο διαδίκτυο. Είναι το μόνο εύκολο να μαζευτούμε 20 δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες και να ξηλώσουμε τις κεραίες. Θα ήταν και πιασάρικο. Εμείς όμως επιλέξαμε το δρόμο της συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Για τις λαϊκές

Πράσινο φως στη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών, άναψε εξάλλου χθες το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε παρουσία εκπροσώπων παραγωγών και πωλητών.

Κριτική του δημοτικού συμβούλου των «Δρόμων Συνεργασίας», Κ. Γαργάλα ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες της δημοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων, ανέβασε τους τόνους της συνεδρίασης. Ο κ. Γαργάλας υποστήριξε ότι δεν έγινε διαβούλευση, ενώ επικαλέστηκε τις αντιδράσεις από πλευράς του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου και της Τροχαίας στη χωροθέτηση λαϊκών στις οδούς Μ. Μερκούρη και Γιάννη Δήμου, προκαλώντας αντιδράσεις από παραγωγούς και μικροπωλητές που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Οσο και να φωνάζει τη θέση στον Ο.Λ.Β. δεν την παίρνεις. Την πήρε άλλος. Εμείς δεν τακτοποιούμε θέματα. Τους λογαριασμούς μας τους έχουμε κλείσει. Εμείς αποφασίζουμε. Θα στηρίξουμε την πρόταση του Προέδρου των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, κ. Απ. Τσακανίκα και θα ελέγξουμε τυχόν δυσλειτουργίες για να τις διορθώσουμε», ανέφερε ο κ. Μπέος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης της Κανονιστικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου