ΤΟΠΙΚΑ

Από ίδιους πόρους τα συνοδά έργα της ΔΕΥΑΜΒ

από-ίδιους-πόρους-τα-συνοδά-έργα-της-δε-567459

Για το αποχετευτικό δίκτυο – Απορρίπτει το Jessica η δημοτική αρχή

Στα δικά της «πόδια» θα σταθεί η ΔΕΥΑΜΒ για την κατασκευή των συνοδών έργων που απαιτούνται για το αποχετευτικό δίκτυο, ύψους 3,6 εκ. ευρώ. Η διοίκηση της επιχείρησης κλείνει την πόρτα στο πρόγραμμα Jessica, μέσω του οποίου η προηγούμενη δημοτική αρχή προωθούσε τη χρηματοδότηση των έργων.

«Το πρόγραμμα είναι ουσιαστικά ένα δάνειο με χαμηλό επιτόκιο. Τα έργα θα τα κάνουμε από ίδιους πόρους. Εμείς τη ΔΕΥΑΜΒ δεν θα την υπερχρεώσουμε με δάνεια. Αυτή είναι τακτική δική σας. Να χρεώνετε τη ΔΕΥΑΜΒ για να δίνετε επιδόματα σε προνομιούχους εργαζόμενους», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου απευθυνόμενος προς την επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου που κατέθεσε ερώτηση για το θέμα.

«Αυτή ήταν η δική μας επιλογή. Και τα χρήματα είναι διασφαλισμένα από τα τέλη σύνδεσης. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που βρήκατε μία ΔΕΥΑΜΒ οικονομικώς υγιή για να κάνετε έργα εξ ιδίων πόρων και να μειώνετε τα τέλη ύδρευσης», απάντησε η κ. Οικονόμου.

«Δεν ντρέπεστε λίγο; Θα παίρνατε δάνειο και θα χρεώνατε τους πολίτες με τα τέλη;», η αντίδραση του κ. Μπέου.

Υπέρ της επιλογής της δημοτικής αρχής να μην αξιοποιήσει το πρόγραμμα Jessica, τάχθηκε η παράταξη της ΛΑΣ, με τον επικεφαλής, Απ. Νάνο να υπογραμμίζει ότι πρόκειται για σύμπραξη ιδιωτικού τομέα και δημοσίου. «Θα έμπαινε ιδιώτης από την μπροστινή πόρτα της ΔΕΥΑΜΒ», ανέφερε ο κ. Νάνος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου