ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβαν καθήκοντα οι σχολικοί φύλακες

ανέλαβαν-καθήκοντα-οι-σχολικοί-φύλακ-570631

Από χθες επέστρεψαν στα πόστα τους – Ελλείψεις τριών ατόμων

Πρώτη ημέρα εργασίας μετά από 20 μήνες για τους 25 σχολικούς φύλακες του Δήμου Βόλου. Η εργασιακή τους περιπέτεια τελείωσε και από χθες επέστρεψαν στα σχολεία, όπου θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που δικαίωνε τους σχολικούς φύλακες, εκδόθηκε στα τέλη Μαΐου. Ο Δήμος παρέλαβε τη δικαστική απόφαση και άμεσα προχώρησε στην τοποθέτηση των σχολικών φυλάκων στα πόστα τους. Από χθες, επέστρεψαν στα σχολεία μετά από 20 μήνες εργασιακής περιπέτειας.

Ο «Γολγοθάς» ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013, οπότε και έμπαιναν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το Μάρτιο του 2014 απολύθηκαν αφού δεν κατάφεραν να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου. Αμεσα ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα. Προχώρησαν στην κατάθεση αγωγής που εξετάστηκε στις 30 Ιανουαρίου. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, τους έδειξε το δρόμο της επιστροφής προς τα σχολεία, τα οποία ενάμιση χρόνο έγιναν στόχος διαρρηκτών. Επιπλέον με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Δήμος Βόλου υποχρεούται να τους καταβάλλει μισθούς υπερημερίας, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων, ποσό που ξεκινά από 13.000 ευρώ και φθάνει μέχρι τις 17.600 ευρώ ανάλογα με τις αποδοχές του καθενός.

Η επιστροφή των σχολικών φυλάκων έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την εκπαιδευτική οικογένεια του Βόλου. «Η επιστροφή των σχολικών φυλάκων είναι θετική. Βεβαίως περιμέναμε πρώτα την πολιτική απόφαση της επιστροφής αντί της δικαστικής έστω κι έτσι όμως, τα σχολεία, η δημόσια περιουσία και οι μαθητές μπορούν να είναι πλέον πιο ασφαλείς», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Η επιστροφή συνοδεύτηκε από μερικές κενές θέσεις, σχολικών φυλάκων που είτε απορροφήθηκαν σε άλλα πόστα κατά τη διάρκεια της εξάμηνης διαθεσιμότητας – κινητικότητας, είτε πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη. Αυτή τη στιγμή κενά εντοπίζονται στη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων του Μουσικού, πρώην Πολυκλαδικού και του 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, τα οποία η εκπαιδευτική οικογένεια ευελπιστεί ότι σύντομα θα καλυφθούν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου