ΤΟΠΙΚΑ

Οφειλέτες με το… στανιό

οφειλέτες-με-το-στανιό-573037

Διαγράφονται οφειλέτες και οφειλές από τα κιτάπια της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου

Οφειλέτης με το… στανιό είχε καταστεί πρώην ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού στην Αγριά. Είχε μπει στα … κιτάπια της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου όταν μίσθωσε δημοτική έκταση για την τοποθέτηση της κεραίας του ραδιοφωνικού του σταθμού και παρόλο που από τον Απρίλιο του 2008 είχε μεταβιβάσει σε άλλον την επιχείρησή του, το «κοντέρ» συνέχισε να… γράφει εις βάρος του.

Ποσό 6.800 ευρώ «καπέλο» βρέθηκε να χρωστά ο πρώην ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, που ανακάλυψε την υποτιθέμενη οφειλή του μόλις τον περασμένο Μάρτιο. Ο ίδιος είχε προχωρήσει από τον Απρίλιο του 2008 σε μεταβίβαση της επιχείρησής του σε άλλον ιδιοκτήτη και είχε υποβάλλει στη ΔΟΥ Βόλου δήλωση διακοπής εργασιών. Η χρέωσή του όμως δεν σταμάτησε έως και το 2013. Κάθε χρόνο επιβαρυνόταν με ποσό 1.200 ευρώ για το ενοίκιο της έκτασης όπου είχε τοποθετήσει κεραία για το ραδιοφωνικό σταθμό που ανήκε σε άλλο την επίμαχη πενταετία.

Την οφειλή του καλείται πλέον να διαγράψει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των βεβαιωτικών της καταλόγων.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός οφειλέτης από λάθος. Αλλος ένας επιχειρηματίας επίσης στην Αγριά, που διατηρούσε κατάστημα έως και το 2006 κλήθηκε να πληρώσει τέλη χρήσης χερσαίας ζώνης και για το επόμενο έτος. Ποσό 1.360 ευρώ διαγράφεται από το όνομά του.

Συνολικά η οικονομική υπηρεσία θα διαγράψει οφειλέτες και αντίστοιχο ποσό ύψους 19.000 ευρώ περίπου, που αφορούν σε λάθος εγγραφές και διαγραφές.

Από ποσό επιπλέον 9.000 ευρώ απαλλάσσονται ακόμη επτά ιδιώτες, που είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους, έχοντας ποσά λανθασμένα από υπαιτιότητα της υπηρεσίας (λανθασμένη βεβαίωση ως προς το ποσό ή λάθος βεβαίωση ως προς τον κωδικό βεβαίωσης).

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου