ΤΟΠΙΚΑ

ΕΔΕ για την παρ’ ολίγο διπλοπληρωμή

εδε-για-την-παρ-ολίγο-διπλοπληρωμή-573848

Για τις απαλλοτριώσεις στον Κούκο, υπόθεση που αποκάλυψε η αντιδήμαρχος Μίνα Καλογήρου

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης αναμένεται να διατάξει αμέσως μετά το Πάσχα, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για την υπόθεση της παρ’ ολίγον διπλοπληρωμής αποζημιώσεων ιδιοκτητών εκτάσεων στον Κούκο, που είχαν εξοφληθεί από τον Οκτώβριο του 2010.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την υπόθεση αποκάλυψε ενώπιον της επιτροπής ποιότητας ζωής, η αντιδήμαρχος Μίνα Καλογήρου, όταν τέθηκε ζήτημα αποζημίωσης των τεσσάρων ιδιοκτητών τα κτήματα των οποίων απαλλοτριώθηκαν το 2002 για τις ανάγκες επέκτασης του Κοιμητηρίου «Κούκος» και για την αμοιβή του δικηγόρου, με συνολικό ποσό 49.881,47 ευρώ. Η κ. Καλογήρου, προσκόμισε στην επιτροπή εντάλματα πληρωμής των δύο από τους τέσσερις δικαιούχους και του δικηγόρου, τα οποία είχαν εξοφληθεί από τον Οκτώβριο του 2010, εγκαλώντας το διευθυντή Κοιμητηρίων, Χρ. Τσιλιό.

Χθες, με νέο έλεγχο στην οικονομική υπηρεσία και στα αρχεία της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων διαπιστώθηκε ότι όντως δύο από τους τέσσερις δικαιούχους των αποζημιώσεων έχουν εξοφληθεί ήδη από το 2010. Πρόκειται για ποσά 9.106 ευρώ και 3.452,36 ευρώ. Επίσης έχει εξοφληθεί και ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, με το ποσό των 10.003,11 ευρώ.

Αντιθέτως εκκρεμεί η εξόφληση δύο δικαιούχων με το ποσό των 13.660 ευρώ η κάθε μία.

Η εισήγηση για την εξόφληση των δύο δικαιούχων θα έρθει σε συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Ο Δήμαρχος Βόλου όμως πρόκειται να διατάξει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες υπήρξε η εισήγηση για αποζημίωση πέντε ατόμων (τεσσάρων ιδιοκτητών εκτάσεων και του δικηγόρου) με το ποσό των 49.881,47 ευρώ αντί των δύο που πραγματικά δεν έχουν πληρωθεί και αφορά σε ποσό 27.320 ευρώ, περίπου δηλαδή το μισό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης από την κ. Καλογήρου προκάλεσε σάλο στην προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, δεδομένου ότι τα μέλη της κλήθηκαν να πληρώσουν ένα κατ’ άλλα τυπικό θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου