ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Στα χαρακώματα εργαζόμενοι και διοίκηση

δευαμβ-στα-χαρακώματα-εργαζόμενοι-κα-573859

Αύριο ξεκινά η αποχή των εργαζομένων – «Θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου», προειδοποιεί η διοίκηση

Θέσεις μάχης λαμβάνουν εργαζόμενοι και διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, με φόντο τις αλλαγές στον εργασιακό… χάρτη. Αύριο, Μ. Σάββατο 11 Απριλίου οι εργαζόμενοι ξεκινούν επ’ αόριστον αποχή από καθήκοντα για τα οποία δεν θα αμειφθούν. «Εάν αρνηθούν να εργαστούν για την αποκατάσταση βλάβης που ενδεχομένως συμβεί θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου», αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ να εφαρμόσει τη νομιμότητα στις υπερωρίες των εργαζομένων που βάσει νόμου περιορίζονται στις 120 ώρες το εξάμηνο, να περιορίσει την απόδοση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε 32 εργαζομένους και να ζητήσει την επιστροφή των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας πίσω για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο ή απόφαση διοικητικού συμβουλίου, έκανε τους εργαζόμενους να βγουν στην… αντεπίθεση.

Θα χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο για να κατοχυρώσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Παράλληλα, προχωρούν σε επ’ αόριστον αποχή από την εργασία του Σαββάτου, από την επιφυλακή, από την εκτέλεση καθηκόντων που δεν είναι της ειδικότητάς τους και από την εργασία σε αμιαντοσωλήνες από τη στιγμή που δεν λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα.

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να πέσουν οι πρώτες… «τουφεκιές». Οι εργαζόμενοι ξεκινούν την αποχή και η διοίκηση προειδοποιεί ότι αν αρνηθούν να εργαστούν σε περίπτωση που προκύψει έκτακτη ανάγκη, θα υποστούν τις συνέπειες του Νόμου.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΜΒ

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ καταφέρεται εναντίον «εργατοπατέρων», αφήνει αιχμές για στοχοποίηση υπαλλήλων από συναδέλφους τους και δηλώνει ότι θα εφαρμόσει τη νομιμότητα προς όφελος της επιχείρησης και των πολιτών.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Η νέα Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες για την απαρέγκλιτη και αδιαπραγμάτευτη τήρηση της νομιμότητας, αποφάσισε να προβεί σε ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων, τα ειδικά ωράρια, την λειτουργία της Επιχείρησης σε 24ωρη βάση, την χορήγηση επιδομάτων καθώς και θέματα σχετικά με την εν γένει λειτουργία, τα οποία άλλωστε απασχολούσαν όλους εργαζόμενους, που μέχρι σήμερα ρυθμίζονταν περιστασιακά.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. σε καμία περίπτωση δεν παραπλανείται, αλλά ούτε παραπλανεί, καθώς αυτό αποτελεί προνόμιο άλλων που σύντομα ο ρόλος τους θα αποκαλυφθεί με έγγραφα και όχι με επαναστατικά μανιφέστα κενά περιεχομένου, επιλέγει τα Διευθυντικά της στελέχη αξιοκρατικά με βάση τα προσόντα τους και τις ικανότητές τους, υποστηρίζει όλους εκείνους τους εργαζόμενους που εργάζονται με βασικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Βόλου και την παροχή φθηνότερου και καλύτερης ποιότητας νερού, προσπάθεια που ήδη έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται από την μεγάλη πλειοψηφία των βολιωτών.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. θεωρεί απαράδεκτη την άδικη, ψευδή και κατασκευασμένη στοχοποίηση υπαλλήλων της από συγκεκριμένους συναδέλφων τους, που προσπαθούν να παρασύρουν και άλλους με ψεύδη και συκοφαντίες, που διατείνονται ότι ενεργούν προς το συμφέρον της Επιχείρησης, θεωρώντας εαυτούς αυτόκλητους προστάτες της νομιμότητας και των εργαζομένων, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν προς ίδιο όφελος.

Είναι οι ίδιοι που εγκαλούν συνεχώς την Διοίκηση της Επιχείρησης.

Αλήθεια τόσα χρόνια που ήταν;

Είναι οι ίδιοι που παραπλανούν τους εργαζόμενους της Επιχείρησης.

Είναι οι ίδιοι που με τις παραλείψεις τους οδήγησαν τη ΔΕΥΑΜΒ σε δυσμενή θέση από τις διεκδικήσεις εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΡΓΗΛ, χωρίς να προβάλλουν καμιά σοβαρή αντίδραση.

Είναι οι ίδιοι που την οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, προβάλλοντας μόνο απαιτήσεις και αποφεύγοντας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σαν αυτόκλητοι σωτήρες καλούν τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.ΑΜ.Β. σε λευκές απεργίες και αποχές από την προστασία της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση εκείνων με τα χρήματα των οποίων σήμερα πληρώνονται».

Το ΚΚΕ

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ, κάνει λόγο για συνέχιση της επίθεσης από τη νέα δημοτική αρχή στα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ. «Με την αντεργατική τακτική της και την κατάργηση μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες για την ήδη μετατροπή της επιχείρησης ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης του Βόλου σε εισπρακτικό μηχανισμό και την εκμετάλλευση του αγαθού του νερού ως πανάκριβο εμπόρευμα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της και ζητά να ανακληθεί η απόφαση για την επιστροφή των χρημάτων από τα επιδόματα.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι στα πλαίσια προβολής της πρότασης για τη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων, η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου