ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Βόλου μπαίνει στην πλαζ Αλυκών

ο-δήμος-βόλου-μπαίνει-στην-πλαζ-αλυκών-574629

Καταγγέλλει τη σύμβαση και αναλαμβάνει τη λειτουργία της πλαζ ενόψει καλοκαιριού

Εξαντλήθηκαν τα όρια υπομονής του Δήμου Βόλου απέναντι στους ιδιώτες που έχουν αναλάβει την πλαζ Αλυκών. Εκτός από τα ενοίκια που κατατίθενται κανονικά στα δημοτικά ταμεία τίποτα άλλο δεν έχει γίνει για τη λειτουργία της πλαζ, που κινδυνεύει να μην ανοίξει ούτε αυτό το καλοκαίρι. Αμέσως μετά το Πάσχα, ο Δήμος προχωρά σε καταγγελία και λύση της μισθωτικής σύμβασης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το θέμα της λύσης της σύμβασης έρχεται προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 15 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα.

Οπως είναι γνωστό, εδώ και δύο χρόνια, οπότε και ιδιώτες ανέλαβαν την αξιοποίηση και λειτουργία της πλαζ των Αλυκών, στο χώρο δεν έχει μπει ούτε… καρφί.

Ο χώρος δεν λειτούργησε το περασμένο καλοκαίρι και ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και για φέτος, με τους κατοίκους των Αλυκών να διαμαρτύρονται για τη στέρηση μιας πλαζ όπου μπορούν να κάνουν τα μπάνια τους και η οποία μπορεί να προσελκύσει λουόμενους και από άλλες περιοχές.

Ο Δήμος, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο κ. Μπέος, πρόκειται να προχωρήσει στην καταγγελία και λύση της σύμβασης και να αναλάβουν δημοτικά συνεργεία τη διαμόρφωση και λειτουργία της πλαζ προς όφελος των πολιτών.

Την ίδια ώρα ο Δήμος, ξεκινά τις διαδικασίες διενέργειας διαγωνισμού για την πρόσληψη ναυαγοσωστών στις παραλίες που ανήκουν στη διοικητική του ευθύνη.

Συνολικά εννέα ναυαγοσώστες για οκτώ παραλίες που κρίθηκαν πολυσύχναστες θα προσλάβει ο Δήμος Βόλου για τη νέα κολυμβητική περίοδο που ξεκινά τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο.

Ναυαγοσώστες θα μπουν στις ακτές Πλατανιδίων, Αναύρου, Αλυκών (δύο), Δημοτική Πλαζ Παγασών, Νέας Αγχιάλου, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή και Μαμιδάκη.

Ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει το προσωπικό, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και την ανάλογη εμπειρία.

Τα βάθρα θα λειτουργούν καθημερινά από 10:30 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και κάθε ναυαγοσώστης θα ελέγχει έκταση ακτής, ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου.

Ο προϋπολογισμός του ναυαγοσωστικού έργου για τα εννέα βάθρα προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 59.980 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου