ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος απένταξης ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας

κίνδυνος-απένταξης-σχοοαπ-μακρινίτσ-576642

Οι μελετητές δίνουν αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν το σχέδιο έως τέλος του 2015

Κίνδυνος απένταξης από το ΕΣΠΑ της μελέτης για τη σύνταξη του ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας που θα αποτελέσει τον «μπούσουλα» για την ανάπτυξη της περιοχής τα επόμενα χρόνια. Ο Δήμος Βόλου κινδυνεύει να χάσει τη χρηματοδότηση, εάν η μελέτη δεν ολοκληρωθεί έως τέλος του 2015.

Το παραπάνω έγινε γνωστό χθες, στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, κατά την οποία το σώμα κλήθηκε να εγκρίνει την α’ φάση της μελέτης, προκειμένου να περάσει στο δεύτερο και τελικό στάδιο.

Οι υπηρεσίες δείχνουν να δίνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν και να μη χάσουν το… τρένο της χρηματοδότησης.

Η α’ φάση του ΣΧΟΟΑΠ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς κρίθηκε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση, με επιμέρους παρατηρήσεις που κατέθεσαν ο σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Κώστας Γαργάλας, ο σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης, Νίκος Στόικος αλλά και ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός.

Από τις μειοψηφίες εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την απουσία από τη συνεδρίαση του αρμοδίου αντιδημάρχου, Θαν. Σταυρίδη, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τη μελέτη που θα καθορίσει τη ανάπτυξη του οικισμού της Μακρινίτσας.

Τόσο από τον κ. Στόικο όσο και από τον κ. Μιτζικό επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης ως κόρη οφθαλμού των ορίων της Μακρινίτσας για να μη χαθεί η φυσιογνωμία της. «Είναι λάθος η επέκταση των ορίων του οικισμού. Σε τέτοια περίπτωση θα χαθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας και όλο το Πήλιο θα κινδυνεύσει να γίνει ένας γιγάντιος οικισμός», είπε ο κ. Στόικος, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει γνωμοδότηση και από το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Επιμέρους παρατηρήσεις έκανε ο κ. Γαργάλας. Μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη να περιληφθεί στο ΣΧΟΟΑΠ η υποχρέωση της ΔΕΗ για υπογειοποίηση του δικτύου της.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και εντάσεις. Δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Γαργάλα και του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Απ. Μαλαματίνη, όταν ο πρώτος ζητούσε πληροφορίες για το ΣΧΟΟΑΠ και ο δεύτερος ζητούσε να επισπευστεί η διαδικασία.

Κ. Γαργάλας: «Είναι λυπηρό αυτό που γίνεται. Δεν έχετε καταλάβει τι ψηφίζουμε».

Απ. Μαλαματίνης: «Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι πολιτικοί μηχανικοί και να το παίζουμε ειδήμονες. Οι υπηρεσίες γνωρίζουν».

Κ. Γαργάλας: «Οφείλετε να γίνετε και πολιτικοί μηχανικοί όπως εγώ έχω γίνει και δικηγόρος και γεωπόνος για να μπορώ να ψηφίζω».

Απ. Μαλαματίνης: «Εγώ πάντως ψυχίατρος δεν μπορώ να γίνω».

Κ. Γαργάλας: Είμαι εξαιρετικά ισορροπημένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο συζήτησης εξέφρασαν εξάλλου και οι κ.κ. Ν. Στόικος και Μιχ. Μιτζικός, εγκαλώντας τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου