ΤΟΠΙΚΑ

«Τέρμα στην ανομία για την άρδευση»

τέρμα-στην-ανομία-για-την-άρδευση-578105

Μήνυμα Αχ. Μπέου προς τοπικά συμβούλια που… αυτονομούνται και τον επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτη Πατσιαντά

Σε νέα καταγγελία για παρασκηνιακή δράση στο θέμα της άρδευσης από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαργαρίτη Πατσιαντά, προχώρησε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Υπάρχει βίντεο από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Δράκειας, στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Πατσιαντάς να απευθύνει διάφορες παροτρύνσεις προς τους κατοίκους», είπε από το βήμα της συνεδρίασης ο κ. Μπέος.

Οπως ανέφερε, τοπικά συμβούλια, όπως αυτό της Δράκειας, ετοιμάζονται να προσλάβουν υδρονομείς και καθαριστές υδραυλάκων, κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών. «Αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα», είπε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει «τέλος στην ανομία». «Η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα πληρώνει για να κάνουν κάποιοι πολιτική», δήλωσε κατηγορηματικά.

Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε ότι οι υδρονομείς, οι καθαριστές υδραυλάκων και τα έργα που προβλέπεται να κάνει η ΔΕΥΑΜΒ, θα γίνουν υπό προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, λήφθηκε απόφαση για τον καθορισμό της αρδευτικής περιόδου στις δημοτικές ενότητες, αλλά και για τη δημοπράτηση εργασιών προϋπολογισμού 59.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης των αρδευτικών δικτύων.

Επίσης αποφασίστηκε η πρόσληψη καθαριστών υδραυλάκων με δαπάνη 28.700 ευρώ.

Προϋπόθεση για να προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ, είναι τα τοπικά συμβούλια να δηλώσουν ακριβώς τις αρδευόμενες εκτάσεις και το είδος των καλλιεργειών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου