ΤΟΠΙΚΑ

Ομηρικές κόντρες στη ΔΕΥΑΜΒ

ομηρικές-κόντρες-στη-δευαμβ-578115

Μεταξύ δημάρχου-αντιπολίτευσης και ΤΕΕ ~ «Τρόφιμοι», «κουκουλοφόροι» και άλλες βαριές εκφράσεις με φόντο την καθυστέρηση αποστολής των εισηγήσεων

Τσούγκρισαν… αβγά στη ΔΕΥΑΜΒ. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, χαρακτηρίστηκε από βαριές εκφράσεις και αιχμές εκατέρωθεν, με αφορμή την καθυστέρηση της αποστολής των εισηγήσεων των θεμάτων, τόσο στον εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας, Κώστα Γαργάλα, όσο και στην Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα αλλά και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Δημ. Κουτσιφέλη. Επί τάπητος και οι εκκρεμοδικίες του Δημάρχου, με τον ίδιο να ξεσπά απέναντι στις αιχμές του κ. Γαργάλα: «Πήγα φυλακή από το σύστημα που υπηρετείτε».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα πάντα ξεκίνησαν με αφορμή την καθυστερημένη αποστολή εισηγήσεων των θεμάτων της συνεδρίασης στους κ.κ. Κ. Γαργάλα, Ν. Καπούλα και Δ. Κουτσιφέλη, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η κ. Καπούλα ζήτησε μάλιστα την αναβολή της συνεδρίασης, υποστηρίζοντας ότι ακόμη κι όταν επιχείρησε να ενημερωθεί μέσω του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Σταύρου Τζίνη για το περιεχόμενο των εισηγήσεων βρήκε… στόματα κλειστά. Προειδοποίησε δε, όπως και έπραξε ότι θα καταψηφίσει το σύνολο των θεμάτων. «Δεν θα συρθώ εγώ στον Εισαγγελέα», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαργάλας, ζήτησε από τη διοίκηση να κάνει αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να διευκρινιστεί πότε πρέπει να αποστέλλονται οι εισηγήσεις κι αν η παραλαβή τους πέντε ώρες πριν τη συνεδρίαση είναι σύννομη. Κατήγγειλε μάλιστα ότι αυτά που συμβαίνουν γίνονται με δόλο ή από φόβο και ότι η διοίκηση έχει παρερμηνεύσει τους Νόμους.

«Το αίτημα να το κάνει ο κ. Γαργάλας. Ολα αυτά είναι άου, άου λουκουμάδες. Το πώς θα λειτουργήσουμε είναι στη δική μας διακριτική ευχέρεια», απάντησε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

«Κι εμείς εδώ τι είμαστε;», αντέδρασε ο κ. Γαργάλας για να λάβει απάντηση από τον κ. Μπέο ότι «ένα απλό μέλος είστε. Δεν θα καταλύσουμε τη δημοκρατία. Να αποφασίζει ένας εις βάρος των 11. Δεν συζητάμε με συνομιλητές κουκουλοφόρων».

Μάλιστα, ο κ. Μπέος, υποστήριξε ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της να πράξει όπως θέλει «απέναντι σε ορισμένους από το διοικητικό συμβούλιο με τους οποίους δεν υπάρχει καλή συνεργασία για το καλό της εταιρείας».

«Παραδέχεστε ότι δώσατε εντολή απαγόρευσης της πρόσβασης στα θέματα», αντέδρασε η κ. Καπούλα.

«Καμία τέτοια εντολή δεν έδωσα. Αλλά δεν έχετε καταλάβει ότι εσείς απλά ενημερώνεστε. Τις αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς και πολύ σύντομα η εταιρεία θα γίνει και βιώσιμη και θα λειτουργεί υπέρ του δημότη», απάντησε ο Δήμαρχος.

Οι τόνοι ανέβαιναν κάθε φορά που το λόγο έπαιρνε ο κ. Γαργάλας. Μάλιστα ο Δήμαρχος αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα συνεδριάσεων για να μην τον ακούσει σε θέμα που ήθελε να τοποθετηθεί κι ενώ προηγουμένως είχε επίσης δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τις εισηγήσεις.

Το ξέσπασμα του Δημάρχου ήρθε όταν ο κ. Γαργάλας άφησε αιχμές για τις εκκρεμοδικίες του κ. Μπέου. Ο κ. Μπέος αναφερόμενος στην επιφυλακή που καλούνται να κάνουν οι εργαζόμενοι και την οποία δεν αποδέχθηκε αμισθί ο κ. Κουτσιφέλης, είπε: «να είμαι κι εγώ σε τέτοια επιφυλακή».

«Εσύ να κάνεις τρόφιμος», είπε ο κ. Γαργάλας.

«Πόσο γελοίος, πόσο ξεφτίλας είναι όποιος χαίρεται με τον πόνο του άλλου. Πήγα φυλακή από το σύστημα που υπηρετείτε. Δεν έκρυψα τίποτα από τον κόσμο που με ψήφισε. Ημουν τρόφιμος. Με στερήθηκε η οικογένειά μου. Εσύ όμως είσαι τενεκές ξεγάνωτος όταν χαίρεσαι για έναν άνθρωπο που δεν έχει κριθεί από τη δικαιοσύνη. Λυπάμαι πολύ ο κόσμος ψήφισε τέτοιους τύπους», ξέσπασε ο Δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας φθηνές δικαιολογίες τους ισχυρισμούς του κ. Γαργάλα: «δεν αναφέρθηκε στην υπόθεση. Εσείς όμως έχετε πει στο παρελθόν ότι η ΔΕΥΑΜΒ τρέφει πολλούς, άρα είναι τρόφιμοι».

Δηλώσεις

Με την έναρξη της συνεδρίασης οι κ.κ. Κ. Γαργάλας και Ν. Καπούλα κατέθεσαν έγγραφες δηλώσεις για την καθυστέρηση λήψης των εισηγήσεων.

Ο κ. Γαργάλας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ξεπεράστηκε κάθε όριο και καταρρίφθηκαν όλα τα προσχήματα. Οι εισηγήσεις μας κοινοποιήθηκαν στις 07.30 σήμερα το πρωί, δηλαδή πέντε ώρες πριν τη συνεδρίαση, πράγμα που μόνο ως κοροϊδία και φάρσα θα μπορούσε να εκληφθεί αν δεν αφορούσε σε Δημοτική Επιχείρηση και άρα ιδιοκτησία όλου του Λαού του Βόλου. Οπως είναι φυσικό δεν είχαμε το χρόνο να διαβάσουμε, πόσο μάλλον να μελετήσουμε τις εισηγήσεις.

Με δεδομένο ότι όχι απλώς καταστρατηγούνται θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατικής και άρα κανονικής λειτουργίας της επιχείρησης αλλά επιπρόσθετα ευτελίζεται η συμμετοχή των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε στο Λαό του Βόλου την Δημοτική Αρχή ότι σκόπιμα και με απροσχημάτιστο δόλο κινείται και βέβαια θα εξακολουθήσει να κινείται.

Είναι η επιλογή λειτουργίας των ανθρώπων που δεν σέβονται κανέναν, πολύ δε περισσότερο τον εαυτό τους. Είναι τέλος η επιλογή των ανθρώπων που δεν θέλουν να έχουν άποψη αλλά αρκούνται σ’ ότι πει ο αρχηγός και διευθυντής της «οργάνωσης» των πάντων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γαργάλας.

«Θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για το γεγονός ό,τι ενώ έχω κληθεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, σε συνεδρίασή του δεν έχω παραλάβει κανένα θέμα της Ημερήσιας Διάταξης όπως συνέβαινε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον προϊστάμενο κ. Στέφανο Καταρτζή, με ενημέρωσε πως οι εισηγήσεις δεν ήταν έτοιμες και δεν είχαν παραδοθεί στον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ. Παράλληλα προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Γενικό Διευθυντή κ. Σταύρο Τζίνη, στον οποίο άφησα μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί μου, ώστε να λάβω γνώση των εισηγήσεων των θεμάτων της Η.Δ., ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε, ενώ βρισκόταν στην υπηρεσία. Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες πρόχειρες πρακτικές δυσκολεύουν το ρόλο μου ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και δημιουργούν απορίες και ερωτήματα, σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας, τόσο της υπηρεσίας, όσο και του αρμόδιου για τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ αντιπροέδρου κ. Παπαευσταθίου. Σας ενημερώνω, ότι στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, τα μέλη του Δ.Σ. έχουν δικαίωμα πρόσβασης και ενημέρωσης, στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, τουλάχιστον 48 ώρες πριν τη συνεδρίαση», αναφέρει εξάλλου η κ. Καπούλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου