ΤΟΠΙΚΑ

11,6 εκ. επισκέψεις στο site του Γραφείου Διασύνδεσης

116-εκ-επισκέψεις-στο-site-του-γραφείου-διασ-578277

Εχει καθιερωθεί ως δομή του Π.Θ. στη συνείδηση της πανεπιστημιακής οικογένειας ωστόσο η λειτουργία του είναι στον «αέρα»

Περισσότεροι από 4.000 απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχουν περάσει το κατώφλι του Γραφείου Διασύνδεσης, εξυπηρετήθηκαν σε θέματα αγοράς εργασίας, μεταπτυχιακά και υποτροφίες από το 2009 οπότε και επαναλειτούργησε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ.

Παρά το σημαντικό ρόλο που επιτελεί και που αποτυπώνεται σε αριθμούς, το Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Θ. όπως και των υπολοίπων Πανεπιστημίων, ανεβαίνει αυτή την περίοδο το δικό του… Γολγοθά. Η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ έχει τελειώσει και αν δεν βρεθούν πόροι ή δεν προβλεφθεί η λειτουργία του ως δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η συνέχιση του Γραφείου Διασύνδεσης είναι στον αέρα.

Κι όμως, το Γραφείο έχει καθιερωθεί συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας προσφέροντας μια σειρά από ολοκληρωμένες δράσεις και υπηρεσίες. Εχει αναπτυχθεί ολοκληρωμένος δικτυακός ιστότοπος, με την επισκεψιμότητα να ξεπερνά τα 11.600.000, με πλέον των 500.000 απόλυτων μοναδικών επισκεπτών και με την ημερήσια επισκεψιμότητα να αγγίζει τις 5.000. Παράλληλα, στις υπηρεσίες του Γραφείου έχουν εγγραφεί 3.000 νέα μέλη ως χρήστες, ενώ έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 3.000 αιτήματα πληροφόρησης σε θέματα αγοράς εργασίας και περισσότεροι από 1.000 απόφοιτοι έχουν ενημερωθεί για μεταπτυχιακά και υποτροφίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η λειτουργία του Γραφείου Διασύνδεσης δεν περιορίστηκε μόνο στις συγκεκριμένες δραστηριότητες αλλά επεκτάθηκε και σε άλλες ολοκληρωμένες δράσεις που στόχο είχαν να διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση των αποφοίτων του Ιδρύματος στο σύγχρονο, αβέβαιο και συνεχώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό και με έμφαση το δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον το Γραφείο Διασύνδεσης έδωσε και εξακολουθεί να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα επαγγελματικού ενδιαφέροντος όπως η δημιουργία δικτύου ολοκληρωμένης πληροφόρησης θέσεων εργασίας για όλες τις ειδικότητες των αποφοίτων του Ιδρύματος, η ανάπτυξη ολοκληρωμένου μηχανισμού συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα σταδιοδρομίας με παράλληλο σχεδιασμό ομαδικών εργαστηρίων συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, υλοποίηση ερευνών που σχετίζονται με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του Ιδρύματος και ανάπτυξη δεσμών με επιχειρήσεις και οργανισμούς τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καινοτομεί με την προσπάθειά του να συμμετέχει στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών δράσεων και πρωτοβουλιών προσφέροντας σε αποφοίτους του ιδρύματος μοναδικές εμπειρίες συμμετοχής σε προγράμματα κινητικότητας και ενίσχυσης της απασχολησιμότητάς τους (Erasmus, Leonardo Da Vinci, Erasmus+).

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου