ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν οι κάδοι σε Ιάσονος-Δημητριάδος

επέστρεψαν-οι-κάδοι-σε-ιάσονος-δημητρ-580177

Πέντε αντί για τρεις φορές την ημέρα η αποκομιδή και πιο συχνό πλύσιμο

Επέστρεψαν οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος. Η μη ανταπόκριση του κόσμου στο πρόγραμμα «πόρτα – πόρτα» που επιχείρησε να εφαρμόσει η δημοτική αρχή, είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή των κάδων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πράσινοι και μπλε κάδοι πήραν τις… θέσεις τους στις ειδικά διαμορφωμένες εσοχές που υπήρχαν σε Ιάσονος και Δημητριάδος. Η επιστροφή τους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Δημήτρη Καντόλα, θα συνοδευτεί από πρόγραμμα συχνότερης αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και συχνότερου πλυσίματος των κάδων.

Οι κάδοι που τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους είναι ήδη πλυμένοι και όπως ανέφερε ο κ. Καντόλας, εφεξής θα πλένονται τακτικά για να μη μυρίζουν, ιδίως το καλοκαίρι, οπότε και αυξάνεται η θερμοκρασία. Παράλληλα, η αποκομιδή των απορριμμάτων αντί για τρεις φορές που ίσχυε, θα γίνεται πέντε φορές την ημέρα και αν χρειαστεί θα εκτελείται και έκτο δρομολόγιο, ώστε τα απορρίμματα -ιδίως από τα καταστήματα εστίασης- να μην μένουν πολλές ώρες στους κάδους και αναδύουν δυσάρεστες οσμές.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «πόρτα – πόρτα» για την αποκομιδή των απορριμμάτων, άρχισε να εφαρμόζεται από την 1η Δεκεμβρίου. Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία κατοίκων και επαγγελματιών δεν ανταποκρίθηκαν στο νέο σύστημα, με αποτέλεσμα σακούλες απορριμμάτων να βρίσκονται πεταμένες σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Πάντως, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, στόχος είναι η τοποθέτηση στο Βόλο υπόγειων κάδων. Τουλάχιστον δέκα σημεία -επτά σε Βόλο και τρία σε Ν. Ιωνία- έχει προβλέψει η Υπηρεσία Καθαριότητας από κοινού με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων. Στην Πλατεία των Παλαιών, στην Ογλ, στο Ξενία, στην Πλατεία Ελευθερίας αλλά και σε περιοχές όπως Τσιγάντε και Παπάγου, θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να διενεργηθεί διαγωνισμός.

Σημειώνεται ότι εντός των ημερών αναμένεται να τοποθετηθεί και ο πρώτος ρομποτικός κάδος, στη συμβολή των οδών Ογλ και Κονταράτου.

Πρόστιμα για διαφημιστικά

Στο μεταξύ, καμπανάκι προς τις εταιρείες που επιλέγουν να επικοινωνήσουν με τον κόσμο μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων, χτυπά η Υπηρεσία Καθαριότητας.

«Οι διανομείς φυλλαδίων πετούν τα διαφημιστικά όπου να ‘ναι. Γίνεται το έλα να δεις και η εικόνα προσβάλει την πόλη», ανέφερε ο κ. Καντόλας. Οπως είπε, θα έρθει σε επικοινωνία με τις εταιρείες προκειμένου να τους απευθύνει συστάσεις να μην πετούν τα διαφημιστικά φυλλάδια στο δρόμο, σε πεζοδρόμια και «χύμα» στις εισόδους των πολυκατοικιών. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσει επιβολή προστίμων, όπως προβλέπει ο Νόμος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου