ΤΟΠΙΚΑ

Και νέο πλαστό πτυχίο εργαζόμενου στο δήμο Βόλου

και-νέο-πλαστό-πτυχίο-εργαζόμενου-στο-587336

Υπάλληλος στην καθαριότητα της Ν. Ιωνίας ακολουθεί το δρόμο εξόδου από την εργασία της

Και νέο περιστατικό δημοτικού υπαλλήλου στον ενιαίο Δήμο Βόλου, στο φάκελο του οποίου βρέθηκε πλαστό πιστοποιητικό, ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας των τίτλων σπουδών που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενας ακόμη υπάλληλος μαζί με άλλους τέσσερις που προηγήθηκαν θα ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου από την εργασία του.

Πρόκειται για εργαζόμενο στην υπηρεσία καθαριότητας, η οποία είχε προσληφθεί το Μάιο του 2009 σε οργανική θέση στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η βεβαίωση προϋπηρεσίας από το Δήμο Λαρισαίων που είχε προσκομίσει η υποψήφια υπάλληλος για να προσληφθεί στην υπηρεσία καθαριότητας, ήταν πλαστή.

Άλλες δύο πλαστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από το Δήμο Λαρισαίων είχαν προσκομίσει ισάριθμοι υπάλληλοι επίσης στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ν. Ιωνίας όπου είχαν προσληφθεί το Δεκέμβριο του 2008. Κατά τον έλεγχο και τη διασταύρωση των δικαιολογητικών των δύο εργαζομένων, διαπιστώθηκε ότι οι βεβαιώσεις ήταν πλαστές.

Το νέο περιστατικό με υπάλληλο που έκανε χρήση πλαστών εγγράφων για να μπει στις δημοτικές υπηρεσίες, ανεβάζει τον αριθμό των υπαλλήλων με πλαστά πιστοποιητικά και πτυχία στους πέντε. Μία προϊσταμένη υπηρεσίας, ένας υπάλληλος με την ειδικότητα του ηλεκτροτεχνίτη, δύο εργάτες κήπου και μία εργάτρια καθαριότητας, συνθέτουν το… παζλ των υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά που ακολουθούν το δρόμο της εξόδου από την υπηρεσία τους.

Η νέα απόφαση για την εργάτρια καθαριότητας, δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου