ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο το παγκόσμιο ενδιαφέρον

στο-βόλο-το-παγκόσμιο-ενδιαφέρον-587389

Αναμένεται ο κατάπλους του παραδοσιακού ιστιοπλοϊκού Young Endeavor και η ανάληψη της Regatta

Στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται να στραφεί το επόμενο χρονικό διάστημα το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο κατάπλους του παραδοσιακού ιστιοπλοϊκού σκάφους του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού Young Endeavor που θα πιάσει λιμάνι για δύο ημέρες στις 5 και 6 Μαΐου αλλά και η ανάληψη της Regatta μεγάλων ιστιοφόρων με το Βόλο να αποτελεί λιμάνι εκκίνησης της ιστιοδρομίας προς τη Μαύρη Θάλασσα το Σεπτέμβριο του 2016, στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας στο… αγκυροβόλιο της θρυλικής Αργούς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γεωργία Μποντού –Τοκαλή, στο λιμάνι του Βόλου θα κάνει… στάση το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού Young Endeavor. Μάλιστα θα είναι η μοναδική στάση που θα κάνει το πλοίο στο Αιγαίο, λίγο πριν καταλήξει στην Καλλίπολη της Τουρκίας όπου χιλιάδες Αυστραλοί είχαν χάσει τη ζωή τους από τους Τούρκους στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κατάπλους του εντυπωσιακού ιστιοφόρου αναμένεται το διήμερο 5-6 Μαΐου. «Σε όποια πόλη –λιμάνι κάνει στάση το συγκεκριμένο ιστιοφόρο αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο», ανέφερε η κ. Τοκαλή –Μποντού, η οποία πρόσθεσε ότι το σκάφος θα είναι επισκέψιμο για κάποιες ώρες στο κοινό της πόλης.

Το σκάφος ξεκίνησε να κάνει το γύρο του κόσμου με τον παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό τρόπο τον περασμένο Δεκέμβριο με 36 άτομα πλήρωμα, αξιωματικούς και προσωπικό.

Η άγκυρα που θα ρίξει στο Βόλο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης τουριστική προβολή για την πόλη της θρυλικής Αργούς καθώς το ταξίδι του Young Endeavor παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο μέσω διαδικτύου.

Ρεγκάτα 2016

Στο μεταξύ, επίσημη πρόταση για την ανάληψη της διοργάνωσης Regatta μεγάλων ιστιοφόρων για το Σεπτέμβριο του 2016, δέχθηκε από τη Sail Training International ο Δήμος Βόλου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το λιμάνι του Βόλου θα αποτελέσει την αφετηρία του ιστιοπλοϊκού διαγωνισμού που θα καταλήξει στη Μαύρη Θάλασσα.

Αγκάθι ωστόσο είναι το ποσό που καλείται να πληρώσει ο Βόλος ως δικαίωμα για την ανάληψη της διοργάνωσης. Ποσό ύψους 60.000 λιρών θα πρέπει να εξοικονομήσει η πόλη και για το λόγο αυτό, σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γεωργία Τοκαλή Μποντού και φορείς της πόλης προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συνεισφέρουν στον κοινό «κουμπαρά» που θα δημιουργηθεί για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Ο.Λ.Β., η Ενωση Ξενοδόχων, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών κ.α.

Σημειώνεται ότι πριν από πέντε χρόνια, το Μάιο του 2010 ο Βόλος ήταν και πάλι λιμάνι- αφετηρία της Ρεγκάτα μεγάλων ιστιοφόρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου