ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ΚΤΕΟ από το 1998 αυτοκίνητα του Δήμου Βόλου!

χωρίς-κτεο-από-το-1998-αυτοκίνητα-του-δήμο-588332

Με πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ θα επιβαρυνθούν τα δημοτικά ταμεία για να περάσουν ΚΤΕΟ 120 από τα 180 δημοτικά αυτοκίνητα

Από το 1998 έχουν να περάσουν ΚΤΕΟ οχήματα του Δήμου Βόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των δημοτικών υπαλλήλων που τα χρησιμοποιούν αλλά και για τα δημοτικά ταμεία απ’ όπου θα αντληθούν μερικές χιλιάδες ευρώ προκειμένου ο στόλος των αυτοκινήτων να μπει στο συνεργείο και να περάσει ΚΤΕΟ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο στόλο του, ο Δήμος Βόλου, διαθέτει συνολικά 180 οχήματα: επιβατικά αυτοκίνητα, απορριμματοφόρα, φορτηγά, λεωφορεία, ακόμη και 50 δίκυκλα μηχανάκια. Τα δημοτικά αυτοκίνητα καλούνται να περνούν από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο. Ωστόσο από το σύνολο του στόλου των οχημάτων του Δήμου, τα 120 δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ την τελευταία δεκαετία κατά μέσο όρο!

Υπάρχουν δημοτικά αυτοκίνητα που είναι ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ ήδη από το 1998! Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις των οχημάτων, ο τελευταίος έλεγχος του ΚΤΕΟ έγινε τη διετία 2004 – 2005.

Ο στόλος των αυτοκινήτων του Δήμου, είναι εκτεθειμένος σε πιθανούς ελέγχους της Τροχαίας. Το πρόστιμο εάν εντοπιστούν χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ ανέρχεται στα 400 ευρώ, το σημαντικότερο είναι όμως η ασφάλεια των χρηστών των αυτοκινήτων. Κι αυτό γιατί ακριβώς επειδή πρόκειται για επαγγελματικά οχήματα, που «δουλεύουν» καθημερινά, υπόκεινται σε φθορές που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και ατυχήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οδηγών και των δημοτικών υπαλλήλων που επιβαίνουν σε αυτά.

Ο έλεγχος του συνόλου των 120 οχημάτων του Δήμου Βόλου από το ΚΤΕΟ, συνιστά όμως οικονομική… αιμορραγία. Θα απαιτηθούν τουλάχιστον 20.000 ευρώ για να περάσουν από τον πρώτο έλεγχο ΚΤΕΟ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος -που εκτιμάται ότι θα είναι τριπλάσιο- για τα συνεργεία, πιθανά ανταλλακτικά και επανέλεγχο των οχημάτων.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι από το αρχικό ποσό των 20.000 ευρώ, οι 13.000 ευρώ είναι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για τα χρόνια που τα αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου