ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος Βόλου – Αγριάς

ανοίγει-ο-δρόμος-βόλου-αγριάς-589162

Παραδίδεται σε χρήση ο οδικός άξονας για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων του Πάσχα

Στην κυκλοφορία παραδίδεται αύριο, Παρασκευή 3 Απριλίου ο παραλιακός οδικός άξονας Βόλου – Αγριάς, που παραμένει κλειστός από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, λόγω εργασιών κατασκευής του αγωγού που θα συνδέσει το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου. Ο δρόμος παραδίδεται στην κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων του Πάσχα, ωστόσο το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και αμέσως μετά τις γιορτές θα ακολουθήσουν νέες εργασίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αρχικά είχε προβλεφθεί ο δρόμος να παραδοθεί σε κυκλοφορία τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο εργολάβος όμως φρόντισε για την επίσπευση των εργασιών προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα για τους εκδρομείς που προγραμματίζουν να επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή για τις γιορτές του Πάσχα.

Χθες, βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για το «στρώσιμο» του δρόμου προκειμένου να είναι προσβάσιμο από τους οδηγούς και αύριο, ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία.

Σήμερα ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στην οδό Ρήγα Φεραίου στην Αγριά, απ’ όπου πέρασε ο αγωγός, ενώ μπροστά στο ξενοδοχείο Valis θα γίνει καθαρισμός και πρόχειρη επίστρωση του οδοστρώματος και μετά το Πάσχα θα γίνει και η ασφαλτόστρωση.

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά και τις καιρικές αντιξοότητες, οι εργασίες εντάθηκαν και ο δρόμος παραδίδεται νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε αρχικά προβλέψει στην κυκλοφορία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες της εορταστικής περιόδου», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου.

Ωστόσο, η εργολαβία δεν έχει ολοκληρωθεί και το έργο θα λειτουργήσει μετά το Πάσχα. Δημιουργήθηκε εμπλοκή σε τμήμα του δρόμου από το οποίο θα περάσει ο αγωγός και βρίσκεται κατά μήκος της πρόσοψης του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Κάτω από το δρόμο περνούν εγκαταστάσεις (τούνελ) της ΑΓΕΤ. Τα συνεργεία κατασκευής του αγωγού δεν γνωρίζουν σε τι βάθος είναι οι υποδομές του εργοστασίου και θα αναγκαστούν να σκάψουν στα… τυφλά.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, εκτιμάται ότι θα καθυστερήσουν και για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να γίνουν μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του αγωγού που θα συνδέσει το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου είναι έργο της ΔΕΥΑΜΒ ύψους 12 εκ. ευρώ που θα συμβάλλει στη θωράκιση του Παγασητικού Κόλπου. Με την ολοκλήρωση του έργου, η Αγριά θα αποκτήσει αποχετευτικό δίκτυο και τα λύματα θα οδηγούνται απευθείας στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου