ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά… Εβδομάδα των Παθών για τους επιχειρηματίες της πλαζ Αλυκών

ξεκινά-εβδομάδα-των-παθών-για-τους-ε-589200

Η… Εβδομάδα των Παθών ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα για τους επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει την αξιοποίηση και λειτουργία της πλαζ των Αλυκών. Εάν δεν ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στην πλαζ, ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει οριστικά σε καταγγελία της σύμβασης, ασχέτως αν οι ενοικιαστές του χώρου καταβάλλουν κανονικά τα μισθώματα στα δημοτικά ταμεία.

Η πλαζ βρίσκεται υπό… διαμόρφωση τον τελευταίο ένα χρόνο. Παρά το φιλόδοξο σχέδιο που είχαν παρουσιάσει οι επενδυτές που ανέλαβαν τελικώς την εκμετάλλευση, η πρώτη καλοκαιρινή σεζόν είχε χαθεί, ενώ εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες, κινδυνεύει να χαθεί και η δεύτερη.

Πέρυσι, οικονομικές διαφορές μεταξύ των δύο αναδόχων είχε ως αποτέλεσμα η πλαζ να μην λειτουργήσει και οι λουόμενοι να χάσουν έναν κοντινό στην πόλη παραλιακό προορισμό για τις βουτιές τους.

Χρειάστηκε μάλιστα από την προηγούμενη δημοτική αρχή να σταλούν τρία εξώδικα προς τους αναδόχους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι βασικές εργασίες.

Αλλο ένα εξώδικο κοινοποιήθηκε στους δύο επιχειρηματίες και από τη σημερινή δημοτική αρχή. Δεδομένου όμως ότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι το καλοκαίρι στενεύουν, ο Δήμος Βόλου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα. Αν από την ερχόμενη εβδομάδα δεν ξεκινήσουν να δουλεύουν τα συνεργεία και μάλιστα με φουλ τις μηχανές, ο Δήμος θα καταγγείλει τη σύμβαση και δημοτικά συνεργεία θα αναλάβουν πλέον τη διαμόρφωση της πλαζ προκειμένου να παραδοθεί ο χώρος στους πολίτες ενόψει του καλοκαιριού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου