ΤΟΠΙΚΑ

Στη «φάκα» δύο ακόμη υπάλληλοι με πλαστά χαρτιά

στη-φάκα-δύο-ακόμη-υπάλληλοι-με-πλασ-591107

Ανακαλούνται οι προσλήψεις τους από την υπηρεσία Καθαριότητας

Το δρόμο της απόλυσης ακολουθούν δύο ακόμη εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στο φάκελο των δύο εργαζομένων βρέθηκε πλαστή βεβαίωση προϋπηρεσίας και πλέον ανοίγει η πόρτα για την έξοδό τους από το χώρο εργασίας τους.

Πρόκειται για τον τρίτο και τέταρτο κατά σειρά δημοτικούς υπαλλήλους Βόλου, που εντοπίζονται με πλαστά δικαιολογητικά. Μία προϊσταμένη υπηρεσίας και ένας ακόμη υπάλληλος με την ειδικότητα του ηλεκτροτεχνίτη, εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία, στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας των τίτλων σπουδών των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου, που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και οι δύο νέες περιπτώσεις εργαζομένων, αφορούν σε υπαλλήλους που προσλήφθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2008 από τον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας. Κατέλαβαν οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας και συγκεκριμένα απασχολούνταν ως εργάτες κήπου.

Οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι όμως προσκόμισαν πλαστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, που ήταν ένα από τα δικαιολογητικά βάσει των οποίων κατέλαβαν υψηλές θέσεις στον πίνακα των επιτυχόντων και προσλήφθηκαν.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι και οι δύο πλαστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας προέρχονταν από το Δήμο Λαρισαίων.

Κατά τον έλεγχο και τη διασταύρωση των δικαιολογητικών των δύο εργαζομένων, διαπιστώθηκε ότι οι βεβαιώσεις ήταν πλαστές.

Ηδη όπως αναγράφεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, οι δύο εργαζόμενοι διαγράφτηκαν από το Μητρώο των Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου