ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος στην υπόθεση των οικογενειακών τάφων στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών

τέλος-στην-υπόθεση-των-οικογενειακών-591163

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των δικαιούχων οικογενειακών τάφων

Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή δικαιούχων οικογενειακών τάφων οι οποίοι ζητούσαν να συνεχίζουν τις ταφές στο παλιό πρώην διαδημοτικό κοιμητήριο Ταξιαρχών Ν. Ιωνίας.

Το Κοιμητήριο είναι ανενεργό εδώ και χρόνια με αποφάσεις των τότε Δήμων Βόλου και Ν. Ιωνίας. Ο κορεσμός του κοιμητηρίου και λόγοι δημόσιας υγείας επέβαλλαν το κλείσιμο του Κοιμητηρίου που λειτουργούσε μέσα στην πόλη. Στην απόφαση αντιστάθηκαν οι δικαιούχοι οικογενειακών τάφων, που δεν δέχονταν τις θέσεις που τους παραχωρήθηκαν στον «Κούκο» και προσέφυγαν δικαστικά.

Την περασμένη εβδομάδα κοινοποιήθηκε στη νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, απόφαση του ΣτΕ βάσει της οποίας απορρίπτεται το αίτημα για συνέχιση των ταφών σε οικογενειακούς τάφους.

Για την αφή

Στο μεταξύ, δεκτή έγινε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δήμος Βόλου εναντίον τριών γυναικών που είχαν αναλάβει την αφή καντηλιών στο Κοιμητήριο «Κούκος» χωρίς να εκδίδουν τα απαιτούμενα παραστατικά.

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που κοινοποιήθηκε στη νομική υπηρεσία του Δήμου, στις τρεις γυναίκες απαγορεύεται η είσοδος και δραστηριοποίησή τους στον «Κούκο». Μάλιστα προβλέπεται και χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ σε περίπτωση που αγνοήσουν τη δικαστική απόφαση και συνεχίσουν να κάνουν την αφή καντηλιών, να καθαρίζουν και να περιποιούνται τάφους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου