ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιος για οκτώ Γαλάζιες Σημαίες ο Βόλος

υποψήφιος-για-οκτώ-γαλάζιες-σημαίες-ο-591177

Ενώ παράλληλα ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης των ακτών και πρόσληψης ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες

Υποψηφιότητα για οκτώ «Γαλάζιες Σημαίες» σε ισάριθμες ακτές του βάζει φέτος ο Δήμος Βόλου, που έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ακτών για το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα, ξεκινούν οι διαδικασίες και για την πρόσληψη ναυαγοσωστών σε εννέα πολυσύχναστες παραλίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αναυρος, Αλυκές, Αγχίαλος, Αμαρρυλίδος, Αμφανών, Μπαρμπα – Θωμά, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Πλατανίδια θα είναι οι οκτώ ακτές του Δήμου Βόλου, που θα διεκδικήσουν φέτος τη «Γαλάζια Σημαία».

Ηδη από τη Διεύθυνση Τουρισμού έχουν αποσταλεί οι αιτήσεις μαζί με φωτογραφίες από την περσινή λειτουργία των ακτών.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Θάνο Θεοδώρου, έχει ξεκινήσει και η καταγραφή των προβλημάτων και ελλείψεων στις ακτές, προκειμένου έως τέλος Μαΐου, οι παραλίες να είναι έτοιμες για την επίσημη υποδοχή των λουομένων.

Στο πλαίσιο αυτό η Υπηρεσία Τουρισμού βρίσκεται σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Καθαριότητας αλλά και την Υπηρεσία Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου από κοινού να αποκατασταθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Μόλις ετοιμαστούν οι ακτές, πρόκειται να ανακοινωθεί σε πόσες και ποιες θα… κυματίσει φέτος η «Γαλάζια Σημαία».

Για την βράβευση μιας ακτής με Γαλάζια Σημαία ισχύουν 33 κριτήρια που έχουν να κάνουν από την ποιότητα των κολυμβητικών νερών, μέχρι την ασφάλεια, τις υπηρεσίες, τις εγκαταστάσεις ακόμη και την περιβαλλοντική διαχείριση.

Σε ετοιμότητα για ναυαγοσώστες

Παράλληλα με την αναβάθμιση των ακτών για το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Δήμος Βόλου αναμένεται να ξεκινήσει και τη διαδικασία για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών.

Στις εννέα ανέρχονται οι πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Βόλου, στις οποίες από 1η Ιουνίου, με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου, θα πρέπει να υπάρχουν εγκατεστημένοι ναυαγοσώστες.

Η εκκίνηση του διαγωνισμού, αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ναυαγοσώστες πρέπει να τοποθετηθούν στις Αλυκές (2), Παγασές, Αναυρο, Ν. Αγχίαλο, Καρνάγιο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Μαμιδάκη και Πλατανίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου