ΤΟΠΙΚΑ

Σε επίταξη πληρωμής θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

σε-επίταξη-πληρωμής-θα-προχωρήσουν-οι-593247

Για τις περικοπές στους μισθούς τους την τριετία 2010- 2012

Το επόμενο βήμα για την είσπραξη των χρημάτων που έχασαν μετά τις περικοπές 10% που έγιναν στους μισθούς τους κατά το 2010, 2011 και 2012, ετοιμάζονται να κάνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ.

Η υπέρ τους απόφαση από το Ειρηνοδικείο Βόλου, που έκρινε ότι κακώς έγιναν οι περικοπές από την προηγούμενη διοίκηση, αποτελεί το «όπλο» των εργαζομένων. Θα κάνουν συνολική απογραφή των απαιτήσεων που ανέρχονται στα 3 εκ. ευρώ περίπου και μαζί με το έγγραφο της απογραφής θα στείλουν στη διοίκηση της εταιρείας και έγγραφο για να επιτάξουν την πληρωμή τους. Σε περίπτωση μάλιστα που η διοίκηση ασκήσει ανακοπή κατά της επίταξης της πληρωμής και τη χάσει, ανοίγει ο δρόμος για τους εργαζόμενους προς τα ταμεία.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αποποιηθούν των χρημάτων που τους οφείλονται. Δηλώνουν όμως πρόθυμοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να διαπραγματευτούν και να πληρωθούν τα χρήματα που τους οφείλονται σε δόσεις, ώστε ούτε οι ίδιοι να τα χάσουν ούτε η επιχείρηση να «πονέσει».

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της διοίκησης», αναφέρουν εργαζόμενοι που δηλώνουν ότι θα κάνουν χρήση των μέσων που προβλέπονται από το Νόμο για να πάρουν τα χρήματα που περικόπηκαν από τους μισθούς τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου