ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξαν οι κάλπες στους δήμους

ανοιξαν-οι-κάλπες-στους-δήμους-593367

Για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Ομαλά και με ικανοποιητική συμμετοχή, άνοιξε η αυλαία των εκλογών στους Δήμους της Μαγνησίας για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, των αντιπροσώπων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ και των αντιπροσώπων στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Οι κάλπες χθες, πρώτη ημέρα της πενθήμερης εκλογική διαδικασίας άνοιξαν σε Αλόννησο και Νότιο Πήλιο. Στην Αλόννησο ψήφισαν 23 εργαζόμενοι από το σύνολο των 25 εγγεγραμμένων, ενώ στην Αργαλαστή όπου στήθηκε η κάλπη για το Νότιο Πήλιο, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 39 επί συνόλου 51 εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων ψηφοδελτίων και την υποψηφιότητα ενός μεμονωμένου. Οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στις εκλογές είναι το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Δημοτικών Υπαλλήλων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας «Απόστολος Πλαγεράς», η Ριζοσπαστική Ενότητα ΟΤΑ Μαγνησίας, η ΔΑΣ ΟΤΑ, το ΚΙΝΗ. Μ.Α. ΟΤΑ και ο μεμονωμένος υποψήφιος, κ. Κ. Πολυχρονίδης.

Οι εκλογές συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στους Δήμους Σκοπέλου και Βελεστίνου.

Αύριο, Τετάρτη 1η Απριλίου οι κάλπες θα στηθούν στους Δήμους Σκιάθου και Αλμυρού (9π.μ. – 2μ.μ.), την Πέμπτη 2 Απριλίου σε Δήμο Βόλου και Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου (8π.μ.- 6μ.μ.) και την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Δήμο Βόλου (8π.μ. – 4μ.μ.).

Ενσταση

Για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, ένσταση υπέβαλλε η παράταξη της ΔΑΣ – ΟΤΑ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της παράταξης, Εύη Καρυδάκη, δεν έπρεπε να υπάρχει διπλή εφορευτική επιτροπή και διπλή κάλπη. «Οι αναπληρωτές, είναι αναπληρωτές», είπε αναφερόμενη στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στην Αργαλαστή από τους αναπληρωτές της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής που ήταν στην Αλόννησο.

«Η ένσταση απορρίφθηκε από τον Πρωτοδίκη, από τη στιγμή που για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και του Προεδρείου του Συλλόγου», ανέφερε από την πλευρά της το μέλος του Συλλόγου Θάλεια Στάχτου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου