ΤΟΠΙΚΑ

Ενώνονται με αδελφικούς δεσμούς το 3ο Γυμνάσιο Βόλου και το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

ενώνονται-με-αδελφικούς-δεσμούς-το-3ο-γ-593469

«Αδέλφια» γίνονται το 3ο Γυμνάσιο Βόλου και το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Τα δύο σχολεία αποφάσισαν να αδελφοποιηθούν εγκαινιάζοντας και επίσημα τη μεταξύ τους συνεργασία, πρωτίστως σε εκπαιδευτικούς τομείς αλλά και ευρύτερα σε κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

Την Πέμπτη, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής θα επισκεφθεί για ένα διήμερο το Βόλο. Τους καθηγητές και μαθητές από την Κομοτηνή, θα υποδεχθεί το 3ο Γυμνάσιο Βόλου.

Μάλιστα την ερχόμενη Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 10:30 το πρωί, θα γίνει τελετή αδελφοποίησης των δύο σχολείων, στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Βόλου.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου, κ. Ανδρονίκη Ρηγάκη, η συνεργασία των δύο σχολείων ξεκίνησε πέρυσι. Το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής ήταν ένα από τα δέκα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο Γλωσσικό Διαγωνισμό που είχε διοργανώσει το 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Εκτοτε η συνεργασία των δύο σχολείων ενισχύθηκε, με το Γυμνάσιο της Κομοτηνής να διοργανώνει παράλληλες με το Γυμνάσιο Βόλου εκδηλώσεις.

Οι δεσμοί μεταξύ των δύο σχολείων θα πάρουν επίσημο χαρακτήρα. «Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συνεργασίες με άλλα σχολεία για την ανάπτυξη σχέσεων, την ανταλλαγή εμπειριών», ανέφερε η κ. Ρηγάκη, υπογραμμίζοντας ότι μετά την αδελφοποίηση θα μπει σε στέρεες βάσεις η συνεργασία των δύο Γυμνασίων κυρίως σε εκπαιδευτικούς τομείς αλλά και ευρύτερα σε κοινωνικές δράσεις που αγγίζουν το μαθητικό πληθυσμό.

Σε δεύτερη φάση, το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, μελετά την ανάπτυξη ενός δικτύου 3ων Γυμνασίων ανά την Ελλάδα, που θα φέρει πιο κοντά τους μαθητές από διαφορετικές περιοχές της χώρας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου