ΤΟΠΙΚΑ

Κατήγγειλε τη σύμβαση με την εταιρεία ανακύκλωσης

κατήγγειλε-τη-σύμβαση-με-την-εταιρεία-600378

«Αποκτήσαμε εργαλείο διαπραγμάτευσης», υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημ. Καντόλας

Στην καταγγελία της σύμβασης που έχει συνάψει με την εταιρεία ανακύκλωσης απορριμμάτων, προχώρησε ο Δήμος Βόλου.

Η πρόταση για την καταγγελία της σύμβασης ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η σύμβαση μεταξύ της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανακύκλωση και έχει προμηθεύσει το Δήμο με κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων και ειδικά απορριμματοφόρα, λήγει σε έξι μήνες. Τη Δευτέρα ήταν η τελευταία ευκαιρία που είχε ο Δήμος για να καταγγείλει τη σύμβαση.

Οπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημ. Καντόλας, όρος στη σύμβαση που είχε υπογραφτεί ήταν ότι σε περίπτωση που έξι μήνες πριν τη λήξη της σύμβασης, αυτή δεν καταγγελθεί τότε ανανεώνεται αυτοδίκαια για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Με την καταγγελία της σύμβασης ουσιαστικά αποκτούμε ένα διαπραγματευτικό εργαλείο με την εταιρεία ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση δεν σταματά, μπορούμε όμως να διαπραγματευτούμε με την εταιρεία για την προμήθεια νέων κάδων ανακύκλωσης και υπόγειων κάδων», ανέφερε ο κ. Καντόλας.

Το διάστημα του εξαμήνου που θα μεσολαβήσει, εταιρεία και Δήμος Βόλου αναμένεται να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συμφωνήσουν τους όρους της νέας τους συνεργασίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου