ΤΟΠΙΚΑ

«Ημασταν μεθυσμένοι» υποστήριξαν οι δύο «φαντάροι»

ημασταν-μεθυσμένοι-υποστήριξαν-οι-600649

Μήνυση θα καταθέσουν οι «Δρόμοι Συνεργασίας» που συνδέουν το επεισόδιο με το στενό περιβάλλον του Δημάρχου

«Ημασταν μεθυσμένοι. Είχαμε πάει για τσίπουρα και θέλαμε να κάνουμε πλάκα. Φορέσαμε τις στολές και πήγαμε στο δημοτικό συμβούλιο». Ως μία απερίσκεπτη και επιπόλαιη ενέργεια, περιέγραψαν οι δύο νεαροί ηλικίας 20 και 24 ετών αντίστοιχα, το επεισόδιο που δημιούργησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Οταν έκαναν έφοδο στην αίθουσα, συστήθηκαν ως «φαντάροι από το Γεωργούλα» και αναζήτησαν τη «δημοτική σύμβουλο που κάνει καλό σεξ» για να της δώσουν κάρτα με το τηλέφωνό τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι δύο «φαντάροι» παρουσιάστηκαν χθες στο 1ο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για να καταθέσουν. Υποστήριξαν ότι η ενέργειά τους ήταν απερίσκεπτη κι ότι δεν υποκινήθηκαν από κανένα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση στολής και έργω εξύβριση και διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ο Εισαγγελέας θα ορίσει ημερομηνία για την τακτική δικάσιμο στην οποία θα παραπεμφθούν οι δύο δράστες.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, την Τρίτη το απόγευμα. Ωστόσο παρήλθε το αυτόφωρο και δεν συνελήφθησαν. Από την είσοδό τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έως και χθες το πρωί, οπότε και παρουσιάστηκαν στο αστυνομικό τμήμα, συνοδεία του δικηγόρου τους, η αστυνομία δεν ήταν η μόνη που αναζητούσε τους δράστες. Η ίδια η θιγόμενη δημοτική σύμβουλος, Φωτεινή Κοκκινάκη, επιδόθηκε -μέσω Facebook- σε… «σαφάρι» αναζήτησης των νεαρών που την πρόσβαλλαν. Και σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε φωτογραφία των δύο «φαντάρων» την οποία μοιράστηκε με τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας». Εκτιμάται ότι ήταν η ίδια φωτογραφία που παρουσίασε ο κ. Πατσιαντάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, κατονομάζοντας το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Πράττο ως φίλο των δύο δραστών, επιχειρώντας να συσχετίσει το επεισόδιο στο δημοτικό συμβούλιο με τη δημοτική αρχή.

Για τη συσχέτιση του κ. Πατσιαντά, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πράττος αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας».

Μήνυση «Δρόμων Συνεργασίας»

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο «φαντάρων» για διατάραξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, πρόκειται να καταθέσουν ως παράταξη οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας.

Οπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της παράταξης, Μαργ. Πατσιαντάς, θα επιχειρηθεί η μήνυση να κατατεθεί από κοινού με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, που αποχώρησαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που μετατράπηκε σε… σόου μετά την έφοδο των δύο «φαντάρων».

«Η μήνυση θα καταφέρεται κατά των δύο πρωταγωνιστών του επεισοδίου και κατά παντός υπευθύνου φυσικού ή ηθικού αυτουργού», ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς.

Οπως επεσήμανε η μήνυση θα συσχετιστεί με τη μηνυτήρια αναφορά που έχει ήδη καταθέσει η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη για προσβολή, εξύβριση και αντιποίηση στολής.

Από το βήμα της ίδιας συνέντευξης τύπου, ο κ. Πατσιαντάς, επανέλαβε τα περί πολιτικών ευθυνών των κ.κ. Μπέου και Μουλά. «Ηταν ένα στημένο σκηνικό που προέρχεται και από αυτούς. Γι’ αυτό δεν αντέδρασαν για να κλείσουν τις πόρτες και να μην επιτρέψουν στους δράστες να διαφύγουν. Γνώριζαν», ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα

Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται οι δύο δράστες με δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας τον οποίο κατονόμασε.

«Ο Γιώργος Πράττος είναι φίλος των δύο δραστών. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έφθασαν στα χέρια μας καταμαρτυρούν τη γνωριμία και τη σχέση τους. Ενώ τους γνώριζε, όταν έγινε το επεισόδιο βγήκε έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων και προβοκατόρικα μας ρωτούσε ποιοι είναι, γιατί το έκαναν αυτό. Ελεγε ότι πρέπει να ντρέπονται και δήλωνε ότι δεν συμφωνεί με ό,τι έγινε. Προσπάθησε να μας παραπλανήσει. Τελικά αποδεικνύεται ότι αυτοί οι δυο ήταν φίλοι του, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες μέσα στα γραφεία των AUSTRIAN. Ντροπή του και ντροπή τους», ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς.

Το φωτογραφικό υλικό όπως πρόσθεσε θα συμπληρώσει το φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς που θα καταθέσει σήμερα ή από Δευτέρα, η παράταξη των «Δρόμων Συνεργασίας».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι δύο δράστες δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ όπως υποστήριξαν στην κατάθεσή τους στην Αστυνομία. «Πώς έτρεξαν; Πώς κατέβηκαν τις σκάλες; Πώς πήραν το μηχανάκι κι έφυγαν;», διερωτήθηκε.

Η Επιλογή Ευθύνης

Σχέδιο εκφασισμού της δημόσιας ζωής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης»:

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι τα όσα θλιβερά συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αποτελούσαν ένα μεμονωμένο περιστατικό που σκαρφίστηκαν δύο νεαροί ανεγκέφαλοι, ούτε ήταν κεραυνός εν αιθρία. Επιβεβαιώνουν, αντίθετα, ότι στο Βόλο υλοποιείται, με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό, ένα σχέδιο εκφασισμού της δημόσιας ζωής και ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών, πρωτίστως του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να επιβληθούν, χωρίς αντιστάσεις, έκνομες αποφάσεις και η «νέα τάξη πραγμάτων».

Η παράταξή μας, η οποία κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή το «μαύρο πείραμα» που επιχειρείται στο Βόλο, δίνει όλον αυτόν τον καιρό με συνέπεια και επιμονή ένα δύσκολο αγώνα για να αναδείξει και να αποτρέψει τις οδυνηρές συνέπειες για την πόλη μας. Εναν αγώνα που απαιτεί – και πάντοτε επιδιώκουμε – τη συστράτευση όλων των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, χωρίς μικροπολιτικούς υπολογισμούς.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως πλέον έχει γίνει ευρύτατη συνείδηση στην τοπική κοινωνία ότι στο Βόλο επωάζεται καθημερινά το αυγό του φιδιού, και αυτό δεν πρέπει με τίποτα να το επιτρέψουμε. Είναι ευθύνη των πνευματικών ανθρώπων που τόσο καιρό σιωπούν, των δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων, των βουλευτών του νομού, των ανθρώπων που υπηρέτησαν διαχρονικά την τοπική αυτοδιοίκηση, των κοινωνικών, παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, ευθύνη τελικά όλων μας, να ορθώσουμε ένα ισχυρό μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της ιστορίας, του πολιτισμού, της ενότητας και της αξιοπρέπειας της πόλης μας, η οποία καθημερινά διασύρεται στο πανελλήνιο. Και, φυσικά, είναι ευθύνη των ελεγκτικών και δικαιοδοτικών θεσμών της συντεταγμένης πολιτείας να διασφαλίσουν ότι στο Βόλο ισχύουν και εφαρμόζονται όλες οι θεμελιώδεις αρχές ενός κράτους δικαίου».

Ο Μιχ. Μιτζικός

Καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς καμία επιφύλαξη το περιστατικό με την εισβολή των δυο «φαντάρων» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός, με έγγραφη ανακοίνωσή του.

Τονίζει ότι το επεισόδιο συνιστά προσβολή απέναντι στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και απέναντι στο πρόσωπο δημοτικής συμβούλου.

Για το γεγονός ότι δεν αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη αποδοκιμασίας, επισημαίνει ότι «δεν εγκαταλείπουμε τα έδρανα του Δ.Σ. εξαιτίας κάποιων αλητήριων και παρείσακτων, όταν μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση σημαντικών θεμάτων για την πόλη».

Αναφερόμενος, τέλος, στον Κανονισμό Αρδευσης, τον οποίο καταψήφισε, τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας της απόφασης, καθώς δεν προσκλήθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ψηφίσουν επί του θέματος όπως επιτάσσει ο νόμος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου