ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμοι Συνεργασίας: «Θα τους τρελάνουμε στη νομιμότητα»

δρόμοι-συνεργασίας-θα-τους-τρελάνου-601102

«Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά των πρωταγωνιστών του προχθεσινού πρωτοφανούς επεισοδίου στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, προχώρησε η δημοτική σύμβουλος, Φωτεινή Κοκκινάκη. Οι άγνωστοι που εμφανίστηκαν φορώντας στολή παραλλαγής στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, συστήθηκαν ως «φαντάροι από το στρατόπεδο Γεωργούλα» και αναζήτησαν «τη δημοτική σύμβουλο που κάνει καλό σεξ» ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από την Αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση για την αναγνώριση και τον εντοπισμό των δραστών, όπως και για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες προκάλεσαν το επεισόδιο: ήταν πρωτοβουλία των ιδίων, ήταν βαλτοί κι αν ναι από ποια πλευρά και με ποια ενδεχόμενη σκοπιμότητα.

«Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και τις Εισαγγελικές αρχές. Πιστεύουμε ότι είναι θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών, αλλά και των ηθικών αυτουργών της σκηνοθετημένης παράστασης που καταρράκωσε το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και την πόλη», ανέφερε χθες από το βήμα συνέντευξης τύπου, ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου και του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Μουλά, τους οποίους χαρακτήρισε ηθικούς αυτουργούς, από τη στιγμή που δεν κινητοποιήθηκαν «για να κλείσουν την πόρτα και να εμποδίσουν τους δράστες να διαφύγουν». «Και βέβαια είναι ηθικοί αυτουργοί με τη συμπεριφορά τους. Αλλά όταν συλληφθούν οι δράστες θα δούμε αν θα κελαηδήσουν. Αν θα ισχυριστούν ότι το κάνανε μόνοι τους ή αν τους έβαλαν άλλοι», ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς.

Με αφορμή το συμβάν, ο κ. Πατσιαντάς προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση κατά των κ.κ. Μπέου και Μουλά, στους οποίους επέστρεψε το χαρακτηρισμό «πολιτικοί απατεώνες». «Μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες από το Μπέο και το Μουλά δεν έχουν ξαναπεράσει από την πόλη», είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν θα τους αποκαλεί πλέον Δήμαρχο και Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αντίστοιχα.

Προανήγγειλε νέα προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ακύρωση των αποφάσεων που λήφθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο μετά τη «σεξιστική παρωδία» και ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε νέα καταγγελία, ζητώντας την πειθαρχική δίωξη του κ. Μουλά. «Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να συνεδριάζει υπ’ αυτές τις συνθήκες. Δεν πάει άλλο. Θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα φθάσουμε μέχρι τη Βουλή», υπογράμμισε ο κ. Πατσιαντάς.

«Τα παλαμάκια, τα σκετς και οι επιθέσεις θα τελειώσουν. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Θα τους τρελάνουμε στη νομιμότητα. Θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία», είπε ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας».

Υπερασπίστηκε το ρόλο και την ενότητα της παράταξής του, υποστηρίζοντας ότι οι «Δρόμοι Συνεργασίας είναι όλοι ένα σώμα, μια ψυχή». «Η παράταξή μας ανδρώθηκε στην πόλη και επιτελεί σημαντικό ρόλο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Ο Μπέος δεν ξέρουμε αν θα είναι. Τυχόν παραπομπή του αρκεί για να εκπέσει του αξιώματός του», επεσήμανε, αναφερόμενος στις εκκρεμοδικίες του Δημάρχου και χαρακτηρίζοντας συστημικό τόσο τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά, όσο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Δημ. Καντόλα «ο οποίος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους».

«Τα περί συνεργασίας με κουκουλοφόρους είναι αποκυήματα της φαντασίας του Μπέου και του Μουλά. Εμείς είμαστε με τους κατοίκους. Και έχουμε πρόσωπο να κυκλοφορούμε στην πόλη, δεν είμαστε μπαχαλάκηδες», πρόσθεσε.

Διαδικασίες fast track

Για την ουσία της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Πατσιαντάς ανέφερε ότι η παράταξη έχει δώσει στη δημοσιότητα τις θέσεις της για τον Κανονισμό άρδευσης που όμως αγνοήθηκε. «Πέρασε με διαδικασίες fast track, από το παράθυρο τρία λεπτά πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου και ψηφίστηκε μέσα σε δέκα λεπτά», είπε.

Πολιτική εκτροπή και αντιδημοκρατική συμπεριφορά κατήγγειλε και ο κ. Κώστας Γαργάλας, ενώ ο κ. Ματθαίος Δραμητινός αναφερόμενος στην Κανονιστική για τα τραπεζοκαθίσματα, μίλησε για «κανονιστική – λούνα παρκ». «Ψηφίστηκε η ίδια κανονιστική του πρώην Δημάρχου, Π. Σκοτινιώτη με δύο αλλαγές για εξυπηρέτηση ρουσφετιών. Παρουσίασαν ως διαβούλευση το αλισβερίσι της δημοτικής αρχής με έναν σύλλογο και δύο – τρεις καφετεριούχους», είπε ο κ. Δραμητινός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου