ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς κάγκελα και εξέδρα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση

χωρίς-κάγκελα-και-εξέδρα-η-μαθητική-κα-601389

Την Κυβέρνηση στο Βόλο θα εκπροσωπήσει ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος

Χωρίς κάγκελα και εξέδρα για τους επισήμους και με τα μέτρα αστυνόμευσης να… χαλαρώνουν, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, η παρέλαση των μαθητικών τμημάτων, στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας, στην παραλία του Βόλου. Την Κυβέρνηση στο Βόλο θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Χθες, το πρωί, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσκόπων, στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία της πόλης.

«Η 25η Μαρτίου ορίστηκε από τη Φιλική Εταιρεία σημειολογικά και διαχρονικά για να σηματοδοτήσει την ανάγκη του Ελληνα να αποτινάξει κάθε ζυγό. Αυτό είναι το μήνυμα από το 1821 έως το 2015: η ανάγκη του Ελληνα να αντιταχθεί σε κάθε τι που τον πιέζει, που καταδυναστεύει την ελευθερία του», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πατήρ Ιωάννης Μανίκας, δήλωσε: «Αποδίδουμε φόρο τιμής στη μνήμη εκείνων που έπεσαν ηρωικά, που με τη μεγάλη θυσία τους μας χάρισαν την ελευθερία. Και υποσχόμαστε ως νεοέλληνες ότι θα προασπίσουμε την ελευθερία που μας κληροδότησαν και θα τη διατηρήσουμε αλώβητη».

Προ των επισήμων, αναπλήρων πολέμου και μελών της Εθνικής Αντίστασης, θα παρελαύνουν περί τους 2.300 μαθητές, πρόσκοποι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του νομού. Η καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Οπως και στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και για την Εθνική Επέτειο του ’21, θα παρελαύνουν ξεχωριστά τμήματα σημαιοφόρων από τις σχολικές μονάδες που δεν είναι η σειρά τους να κάνουν παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Την ευθύνη της μαθητικής παρέλασης έχει το γραφείο Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Συνολικά θα παρελάσουν 25 δημοτικά σχολεία, 20 σχολικές μονάδες από τη Δευτεροβάθμια, 23 πολιτιστικοί σύλλογοι και τέσσερα τμήματα οδηγών και προσκόπων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου