ΤΟΠΙΚΑ

Εξωση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

εξωση-στις-κεραίες-κινητής-τηλεφωνία-601410

Καλούνται να απομακρύνουν τις κεραίες από κατοικημένες περιοχές και να τις εγκαταστήσουν σε τοποθεσίες που θα τους υποδειχθούν

Πρώτη και τελευταία προειδοποίηση απευθύνει η δημοτική αρχή προς τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για την άμεση απομάκρυνση των κεραιών που είναι εγκατεστημένες μέσα σε κατοικημένες περιοχές και έχουν επίπτωση στην υγεία των κατοίκων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η θα απομακρύνουν τις κεραίες και θα τις τοποθετήσουν σε χώρους εκτός κατοικημένων περιοχών που θα τους παραχωρηθούν ή θα ακολουθήσει επιχείρηση… «Κυανή Ακτή Αλυκές».

Χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, βρέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στη συνοικία της Νεάπολης, μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι «παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, απειλώντας την υγεία των κατοίκων και των παιδιών τους».

Στην περιοχή της Νεάπολης, οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί πολλές φορές στο παρελθόν κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, καταγγέλλοντας «αύξηση των καρκινογενέσεων και των θανάτων από καρκίνο» στη συνοικία τους.

Το ραντεβού του Δημάρχου και συνεργατών του με κατοίκους της Νεάπολης, δόθηκε έξω από διώροφο κτίριο που στεγάζει επιχείρηση, στην ταράτσα της οποίας οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι βρίσκεται καμουφλαρισμένη σε καμινάδα παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια επικρατεί αδράνεια για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που απειλεί ιδίως τις μικρές ηλικίες», δήλωσε ο κ. Μπέος.

Όπως ανέφερε, συνεργάτες του έχουν βρει χώρους εκτός κατοικημένων περιοχών, στις οποίες δεν παρεμβάλλονται ούτε σχολεία, ούτε εκκλησίες, προκειμένου εκεί να εγκαταστήσουν τις κεραίες τους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ηδη οι νομικοί σύμβουλοι του Δημάρχου, έχουν αναλάβει τη σύνταξη του εγγράφου που θα αποσταλεί στο σύνολο των εταιρειών. Από το Δήμο Βόλου δίνεται προθεσμία 15 ημερών στις εταιρείες να απαντήσουν. Και όπως διεμήνυσε ο κ. Μπέος δύο είναι οι τρόποι: «ή θα πρυτανεύσει η λογική, θα δεχθούν την πρόταση και θα απομακρύνουν μόνοι τους αυτές τις κεραίες που φυτρώνουν μέσα στην πόλη σαν μανιτάρια, δημιουργώντας πρόβλημα στην υγεία των κατοίκων ή θα εφαρμόσουμε το σύστημα Κυανή Ακτή Αλυκές. Είναι ένα σύστημα που το ξέρουμε καλά και λειτουργεί. Αν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με χιλιάδες κατοίκους και τη δημοτική αρχή ας το δοκιμάσουν. Δυστυχώς ο Νόμος, αφήνει παράθυρα για παρανομίες που εκμεταλλεύονται πολίτες με οικονομικά ανταλλάγματα εις βάρος της υγείας των πολιτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου