ΤΟΠΙΚΑ

Στάση αναμονής για την επιστροφή διαθέσιμων διοικητικών

στάση-αναμονής-για-την-επιστροφή-διαθ-602670

Τηρεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ περιμένει ενίσχυση του προσωπικού μέσω της κινητικότητας

Εν αναμονή της επιστροφής των 22 διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας.

«Εχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα περάσει η Κυβέρνηση, θα περιλαμβάνεται η επιστροφή των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος. Σύμφωνα με τον ίδιο για να επιστρέψουν οι διοικητικοί, θα πρέπει να επανασυσταθούν οι θέσεις που καταργήθηκαν. «Βρισκόμαστε σε αναμονή», σχολίασε ο κ. Πετράκος.

Χθες, η Πρυτανεία απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας, κατάλογο με τις θέσεις του επιπλέον διοικητικού προσωπικού που χρειάζεται. «Το Υπουργείο μας κάλεσε να καταγράψουμε τις ανάγκες μας προκειμένου να καλυφθούν μέσω της κινητικότητας», εξήγησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συνολικά το Θεσσαλικό ΑΕΙ, διεκδικεί επιπλέον 150 διοικητικούς υπαλλήλους για τη στελέχωση των υπηρεσιών του. «Είναι ακριβώς όσοι προβλέπονται από τη μελέτη του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας», ανέφερε.

Πάντως, η Πρυτανεία κρατά… μικρό καλάθι για τον αριθμό των θέσεων που θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας. «Αν μας έρθουν 10 έως 20 υπάλληλοι θα είμαι ευτυχισμένος», σχολίασε ο κ. Πετράκος.

Σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Παιδείας επικρατεί ως προς τα οικονομικά ζητήματα. «Η οικονομική ενίσχυση των ΑΕΙ εξαρτάται από την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους εταίρους. Προς το παρών τα μοναδικά ζητήματα που μπαίνουν στο τραπέζι είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και πιθανή προκήρυξη νέων θέσεων καθηγητών», σημείωσε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου