ΤΟΠΙΚΑ

«Ανθρωποφαγία» μεταξύ φοιτητών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

ανθρωποφαγία-μεταξύ-φοιτητών-στο-τ-602693

Η αλλαγή του τμήματος χωρίς υποδομές και καθηγητές αφήνει εκτός πτυχίου τουλάχιστον 40 φοιτητές

«Ανθρωποφαγία» μεταξύ συμφοιτητών στο ίδιο τμήμα, καταγγέλλουν φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Η μετονομασία του τμήματος και η αλλαγή του προγράμματος σπουδών που οδηγεί πλέον σε πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού αντί μηχανικού υπολογιστών και ταυτόχρονα η απουσία ικανού αριθμού καθηγητών για τα μαθήματα, έχει βάλει σε περιπέτειες τους φοιτητές, οι φωνές διαμαρτυρίας των οποίων έφθασαν χθες έξω από το γραφείο του προέδρου του τμήματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πριν από τρία χρόνια, το τμήμα μετονομάστηκε από μηχανικών υπολογιστών και δικτύων σε ηλεκτρολόγων μηχανικών. Εγινε αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών με την προσθήκη τεσσάρων νέων μαθημάτων. Τα νέα μαθήματα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν και φοιτητές που ξεκίνησαν τις σπουδές τους ως… μηχανικοί υπολογιστών, προκειμένου να λάβουν το πτυχίο. Μόνο που με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, μπήκε όριο υποδοχής παλιών φοιτητών έως 80 άτομα σε κάθε μάθημα.

«Από την Πέμπτη που άνοιξε το σύστημα για τις αιτήσεις, επικρατεί ανθρωποφαγία, ποιος φοιτητής θα προλάβει να κάνει πρώτος κλικ και να μπει στο μάθημα», ανέφερε ο φοιτητής και μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, Ευθύμιος Πατσαρίσος.

Ηδη 40 φοιτητές από το παλιό τμήμα έχουν μείνει εκτός. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που εισήχθησαν μετά την μετονομασία του τμήματος. «Αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστούμε να παρατείνουμε για ένα χρόνο περίπου τις σπουδές μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα των οικογενειών μας, ιδίως στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Και πάλι κανείς δεν μας εγγυάται ότι και την επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να πάρουμε τα μαθήματα, αν συμπληρωθεί το όριο των 80 φοιτητών», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν μόλις 5 καθηγητές ΔΕΠ για σύνολο 1.200 και πλέον φοιτητών.

Χθες, οι φωνές διαμαρτυρίας των φοιτητών, έφθασαν μέχρι το γραφείο του Προέδρου του τμήματος. Ο Πρόεδρος έλειπε, ωστόσο οι φοιτητές άφησαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. «Διεκδικούμε να καταργηθεί το όριο των 80 φοιτητών ανά μάθημα», επεσήμανε ο κ. Πατσαρίσος.

Οι φοιτητές δίνουν προθεσμία έως την Πέμπτη στη γενική συνέλευση του τμήματος, να ικανοποιήσει το αίτημά τους και να καταργήσει τα όρια στα μαθήματα.

Χωρισμένοι σε τρία κτίρια

Την ίδια ώρα, η καθημερινότητα των φοιτητών του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών περιγράφεται με μελανά χρώματα. Οι φοιτητές είναι χωρισμένοι σε τρία κτίρια για να κάνουν τα μαθήματα και τα εργαστήριά τους.

Σύμφωνα με το φοιτητή Πέτρο Μπακανιάρη, τα μαθήματα γίνονται στο Θόλο κι αυτά όταν βρίσκουν αίθουσα κενή, τα εργαστήρια και πολλά γραφεία στεγάζονται στο κτίριο Δεληγεώργη, ενώ τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών γίνονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, στην αρχή της οδού Ιάσονος.

«Το νέο κτίριο που θα στεγάσει το τμήμα, κτίζεται αυτή τη στιγμή και δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε ο κ. Μπακανιάρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου