ΤΟΠΙΚΑ

Εφθασε η ώρα της αναπλήρωσης

εφθασε-η-ώρα-της-αναπλήρωσης-602706

Μετά από εγκύκλιο που παρέλαβε χθες η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τα σχολεία καλούνται να αναπληρώσουν τις ώρες των καταλήψεων

Τα… κεφάλια μέσα για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, που από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολείων τους. Με εγκύκλιο που απέστειλε χθες το πρωί το Υπουργείο Παιδείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τα σχολεία καλούνται να μετρήσουν πόσες διδακτικές ώρες έχασαν και να προχωρήσουν σε αναπληρώσεις των μαθημάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε περικοπές εκδρομών και αναμορφώσεις των εβδομαδιαίων προγραμμάτων, καλούνται να προχωρήσουν τα σχολεία, προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος των μαθημάτων εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων.

Σε περίπτωση που τα σχολεία αριθμούν περισσότερες από τρεις ημέρες καταλήψεων και δεν καταφέρουν να καλύψουν τη διδακτέα ύλη, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε μαθήματα ακόμη και μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Μπορεί φέτος το κύμα των μαθητικών καταλήψεων να μην ήταν τόσο έντονο όσο προηγούμενες χρονιές, τελευταίως όμως, με τη ματαίωση των σχολικών εκδρομών και την άρνηση καθηγητών να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στις εκπαιδευτικές αποδράσεις, αρκετά ήταν τα σχολεία που κλείδωσαν λουκέτα, διαμαρτυρόμενα τόσο για την καταδίκη δύο καθηγητών του νομού, όσο και για τον κίνδυνο να χάσουν τις εκδρομές τους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής.

Κατάληψης… συνέχεια

Με φόντο την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, συνέχισαν χθες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα την κατάληψη του σχολείου τους.

Η άθλια εικόνα των εργαστηρίων που είναι γεμάτα υγρασία και τα κτιριολογικά προβλήματα, ανάγκασαν τους μαθητές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας άμεσες λύσεις.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο σχολείο, ο Δήμος Βόλου έχει προκηρύξει τεχνική αλλά και γεωτεχνική μελέτη προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου ή το πρόβλημα της υγρασίας είναι επιφανειακό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου