ΤΟΠΙΚΑ

«Καψόνια» στο δημοτικό συμβούλιο από δύο «φαντάρους»

καψόνια-στο-δημοτικό-συμβούλιο-από-603387

Αποχώρησαν οι μειοψηφίες, ενώ καταθέσεις έλαβε η Αστυνομία

«Καψόνια» δύο αγνώστων που παρουσιάστηκαν φορώντας στρατιωτική περιβολή και συστήθηκαν ως «φαντάροι από το στρατόπεδο Γεωργούλα», αναζητώντας «τη δημοτική σύμβουλο που κάνει καλό σεξ», τίναξαν -για μία ακόμη φορά- στον αέρα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Την εισβολή των «φαντάρων» που επέδωσαν κάρτα με το τηλέφωνό τους διακόπτοντας τη συνεδρίαση, κατήγγειλαν όλες οι πλευρές: τόσο η δημοτική αρχή με ψήφισμά της όσο και σύσσωμη η αντιπολίτευση που είδε ως ηθικούς αυτουργούς του πρωτοφανούς περιστατικού την πλειοψηφία. «Εχουμε βάσιμες υπόνοιες ποιοι βρίσκονται πίσω από το σόου για να περάσει ερήμην της κοινωνίας και εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Κανονισμός Αρδευσης», κατήγγειλε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η συνεδρίαση τινάχθηκε για μία ακόμη φορά στον αέρα. Μείζονα ζητήματα όπως ο Κανονισμός Αρδευσης και η νέα Κανονιστική για την παραχώρηση χρήσης δημόσιων χώρων, πέρασαν με τις ψήφους της πλειοψηφίας και σχεδόν ολόκληρη την αντιπολίτευση -πλην της ΛΑΣ και του επικεφαλής της Δύναμη Βόλου, Μιχ. Μιτζικού- να έχει αποχωρήσει.

Το σόου με τους φαντάρους

Ενημέρωση του σώματος για τα γεγονότα της ΔΕΥΑΜΒ, έκανε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων και στο δημοτικό συμβούλιο εμφανίστηκαν δύο άτομα ντυμένοι ως φαντάροι.

Αχ. Μπέος: «Τι έγινε ρε παιδιά; Τι συμβαίνει;»

Φαντάροι: «Είμαστε φαντάροι από το στρατόπεδο Γεωργούλα και ήρθαμε γιατί μάθαμε ότι μία δημοτική σύμβουλος κάνει καλό σεξ».

Αλ. Δούρας: «Βγάλτους έξω τώρα Μπέο. Αίσχος. Τώρα, εδώ να καλέσεις την αστυνομία».

Αχ. Μπέος: Πάρτε τώρα την αστυνομία. Καλέστε και τη στρατονομία.

Δημ. Καντόλας: Καλώ εγώ την αστυνομία τώρα.

Φωτεινή Κοκκινάκη: (απευθυνόμενη προς τον Αχ. Μπέο) Σας αρέσει αυτό που έγινε; Αυτό που κάνετε;

Μαργ. Πατσιαντάς: Ντροπή σας. Αίσχος. Πολύ κακό σόου.

Αλ. Δούρας: Δεν ντρέπεστε λίγο. Φεύγουμε δεν είμαστε καρναβάλια.

Κέρσα Σπανομήτρου: Αυτό που συμβαίνει είναι εξευτελιστικό.

Αχ. Μπέος: Καταδικάζουμε την ενέργεια. Αλλά να καταδικάσουμε και τους ηθικούς αυτουργούς.

Οι δύο -κατά δήλωσή τους- φαντάροι, μόλις παρέδωσαν κάρτα με το τηλέφωνό τους, έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα συνεδρίασης. Μάρτυρες τους είδαν να κατευθύνονται προς το Δημοτικό Θέατρο όπου είχαν αφήσει δίκυκλο μοτοποδήλατο και να φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε ο οδηγός του Δημάρχου, έχασε όμως τα ίχνη τους.

Μηνύσεις

Στο μεσοδιάστημα κατέφθασε Αστυνομία. Λήφθηκαν καταθέσεις από τους δημοτικούς συμβούλους. Η άμεση θιγόμενη Φωτεινή Κοκκινάκη ήρθε άμεσα σε επαφή με δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Μάρτυρες θα κληθούν όλοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η κ. Κοκκινάκη, θα ζητήσει αντίγραφα από τα βίντεο που τράβηξαν τηλεοπτικά συνεργεία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου στο δημοτικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά. Σύντομα η παράταξη της πλειοψηφίας, η παράταξη της ΛΑΣ και ο επικεφαλής της Δύναμη Βόλου, Μιχ. Μιτζικός έπαιρναν και πάλι θέση στα έδρανα για να προχωρήσουν στην ψήφιση των θεμάτων.

Μεταξύ αυτών και ο Κανονισμός Αρδευσης που εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας και Επιλογή Ευθύνης, επέστρεψαν στην αίθουσα μόνο για να πάρουν τα προσωπικά τους πράγματα και να αποχωρήσουν.

Καταγγελίες

Κατά την αποχώρησή του από το δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι «έδωσε ολόκληρο σόου» και ότι «κατέλυσε κάθε έννοια δημοκρατίας με μεθοδεύσεις».

Για «απίστευτη χυδαιότητα και πρωτοφανή αλητεία», έκανε λόγο και ο σύμβουλος της Επιλογής Ευθύνης Απ. Παπατόλιας.

«Εχουμε βάσιμες υπόνοιες ποιοι κρύβονται πίσω από τα γεγονότα για να περάσει ερήμην της τοπικής κοινωνίας ο Κανονισμός Αρδευσης», κατήγγειλε ο κ. Πατσιαντάς, προκαλώντας την αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου: «Δεν ντρέπεσαι λίγο πολιτικέ απατεώνα; Λασπολόγε».

Ως «στημένο σόου για να μη συζητηθεί το θέμα της άρδευσης» – το οποίο ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης- χαρακτήρισε τα γεγονότα και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος. «Η κατάσταση μεθοδεύτηκε. Από ποιον; Είναι ηλίου φαεινότερο», είπε και κάλεσε να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Καταδίκασαν τα γεγονότα

Τα γεγονότα καταδικάστηκαν απ’ όλες τις πλευρές. Ψήφισμα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Αχ. Μπέου ο οποίος καταδίκασε τόσο αυτά που έγιναν αλλά και «τους ηθικούς αυτουργούς».

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:

«Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς επιφυλάξεις την εισβολή δύο αγνώστων ανδρών και την προσβλητική συμπεριφορά προς τη δημοτική σύμβουλο και ζητεί την ταυτοποίηση, σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές, ανεξάρτητα από τις συνθήκες πολιτικής έντασης που από συγκεκριμένες πλευρές προκαλούνται, προσβάλλουν τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου και συνολικά τη δημοκρατική οργάνωση της πόλης και δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ότι στο μέλλον θα πρυτανεύσουν η ψυχραιμία και η λογική, που θα αποτρέψουν κάθε είδους θλιβερά φαινόμενα όπως το συγκεκριμένο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το κύρος του δημοτικού συμβουλίου».

Λίγο νωρίτερα κοινή δήλωση υπέγραφαν εκτός αιθούσης οι Μ. Πατσιαντάς, Αλ. Δούρας, Φ. Κοκκινάκη, Ν. Κανελής, Μ. Δραμητινός, Κ. Γαργάλας, Ι. Αποστολάκης, Ε. Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Οικονόμου, Α. Παπατόλιας, Ν. Στόικος, Θ. Διαμαντένιας και Κ. Σπανομήτρου:

«Γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού πρωτοφανούς χυδαιότητας και αδιανόητης αλητείας, η οποία δεν στρέφεται απλώς κατά του προσώπου ενός δημοτικού συμβούλου αλλά εναντίον του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου και της αξιοπρέπειας όλων των δημοτικών συμβούλων.

Το γεγονός ότι εγείρει σοβαρές υπόνοια για την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού αυτής της χυδαιότητας είναι ότι, μετά την αποχώρηση σχεδόν του συνόλου των μειοψηφιών, συνεχίστηκε κανονικά η συνεδρίαση και ψηφίστηκαν ζητήματα μείζονος σπουδαιότητας, όπως ο κανονισμός άρδευσης, που σημειωτέον εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης τρία λεπτά πριν την έναρξης του συμβουλίου. Για ακόμη μία φορά καταλύθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτικής ηθικής, με ευθύνη του Δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου