ΤΟΠΙΚΑ

Δεν επιστρέφουν τα κάγκελα στο πρώην Πολυκλαδικο

δεν-επιστρέφουν-τα-κάγκελα-στο-πρώην-π-605994

Ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου

Ομόφωνα κατά της επιστροφής των κιγκλιδωμάτων και του διαχωρισμού των σχολικών μονάδων στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, τάχθηκε στη χθεσινή συνεδρίασή της η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η είδηση της ομόφωνης απόφασης έγινε δεκτή με ανακούφιση από τον εκπαιδευτικό κόσμο, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν με τα όπλα παρά πόδα. «Μεταξύ σχολείων δεν πρέπει να χτίζονται τείχη που τα χωρίζουν αλλά γέφυρες που τα ενώνουν», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Σωκράτης Σαβελίδης, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την απόφαση της επιτροπής που έρχεται να βάλει τέλος στις συζητήσεις για την επιστροφή των κιγκλιδωμάτων στο πρώην Πολυκλαδικό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, Αποστόλη Γαλάτη, το θέμα έφερε ο ίδιος προς συζήτηση, μετά από αίτημα καθηγητών και γονέων του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας και στον απόηχο του περιστατικού με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εν ώρα μαθήματος στο σχολικό συγκρότημα.

Η συζήτηση για την επιστροφή των κιγκλιδωμάτων αναστάτωσε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα στο πρώην Πολυκλαδικό. Οι Διευθυντές του 2ου ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, αντέδρασαν στην τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων. Μεταξύ των διαφωνούντων και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, στον οποίο είχαν προσφύγει οι διευθυντές των σχολείων.

Χθες, η σχολική επιτροπή έβαλε τέλος στις συζητήσεις για την επιστροφή των κιγκλιδωμάτων. «Ταχθήκαμε ομόφωνα κατά των κιγκλιδωμάτων και του διαχωρισμού των σχολικών μονάδων», ανέφερε ο κ. Γαλάτης.

Παρεμβάσεις σε σχολεία

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η συνέχιση των παρεμβάσεων στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βόλου για την αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων. Πολύτιμος συμπαραστάτης της σχολικής επιτροπής εμφανίζεται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. «Με πολύ λίγα χρήματα προσπαθούμε να κάνουμε πολλά. Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη και τον κ. Κ. Σταυρόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους στον αγώνα που κάνουμε για τα σχολεία μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλάτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου