ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρολουσία για πρώην δημοτικούς υπαλλήλους

ψυχρολουσία-για-πρώην-δημοτικούς-υπα-606436

Καλούνται να επιστρέψουν χρήματα στα δημοτικά ταμεία για λάθη που έκανε η οικονομική υπηρεσία

Ψυχρολουσία για πρώην υπαλλήλους του Δήμου Βόλου, εκ των οποίων ο ένας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, που καλούνται να περάσουν από τα δημοτικά ταμεία για να επιστρέψουν χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από… λάθος της οικονομικής υπηρεσίας.

Δύο υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ένας συνταξιούχος, ένας συμβασιούχος που έληξε η σύμβασή του και αποχώρησε και ένας υπάλληλος που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να επιστρέψουν χρήματα που τους καταβλήθηκαν λόγω λάθους.

Η δοκιμασία είναι διπλή για τους δύο υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ζουν με «κουτσουρεμένους» μισθούς και θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά που αντιστοιχούν στο 25% της μισθοδοσίας τους, όσο δηλαδή και η περικοπή που τους έγινε από τη στιγμή που τέθηκαν σε κινητικότητα.

Σε λογαριασμό πρώην υπαλλήλου, πιστώθηκε επίσης από λάθος εκλογικό επίδομα που όμως περίμενε άλλη υπάλληλος που εργάστηκε για τη διεξαγωγή των εκλογών. Για να δει το χρώμα του χρήματος, θα πρέπει πρώτα ο πρώην υπάλληλος να επιστρέψει το ποσό στα δημοτικά ταμεία και στη συνέχεια να αποζημιωθεί η νόμιμη δικαιούχος.

Επίδομα θέσης καλείται να επιστρέψει και ένας συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος, στον οποίο το επίδομα καταβλήθηκε κανονικά λόγω καθυστέρησης ενημέρωσης από το Δήμο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Μέχρι και κληρονόμοι πρώην υπαλλήλου του Δήμου που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, καλούνται να περάσουν από τα δημοτικά ταμεία για την επιστροφή ποσού που αντιστοιχεί στο μηνιάτικο του περασμένου Οκτωβρίου.

Τα ποσά που καλούνται να επιστρέψουν πρώην υπάλληλοι ξεκινούν από 314,35 ευρώ και φθάνουν τα 1.317,91 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου