ΤΟΠΙΚΑ

Εσβησε 47χρονη καθηγήτρια

εσβησε-47χρονη-καθηγήτρια-606693

Νικήθηκε από την επάρατο νόσο αφήνοντας πίσω της ορφανά τρία μικρά παιδιά

Στο πένθος έχει βυθίσει την εκπαιδευτική οικογένεια της Μαγνησίας, η είδηση του θανάτου μιας 47χρονης καθηγήτριας- μητέρας τριών παιδιών. Πρόκειται για τη Δόξα Τσοπουρίδου, η οποία άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή, μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τραγικές φιγούρες τα τρία μικρά παιδιά της που έχουν μείνει ορφανά. Προ ετών έχασαν και τον πατέρα τους επίσης από καρκίνο.

Η Δόξα Τσοπουρίδου ήταν καθηγήτρια στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου. Δίδασκε στην ειδικότητα της νομικής. Προσβλήθηκε από καρκίνο στο στήθος και το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη ενάντια στην αδηφάγο νόσο. Παρά τον αγώνα για τη ζωή και την υγεία της, δεν αποσύρθηκε από τα διδακτικά της καθήκοντα. Οποτε της το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας της πήγαινε στο σχολείο ή επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τους συναδέλφους της. «Ηταν πάντα συνεπείς και φιλότιμη», ανέφερε ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, Γιάννης Οικονομίδης.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Σήμερα, άφησε την τελευταία της πνοή, νικημένη από την ίδια νόσο που είχε νικήσει προ ετών και το σύζυγό της, αφήνοντάς την να αναθρέψει μόνη τα τρία μικρά παιδιά τους.

Η είδηση του θανάτου της Δόξας Τσοπουρίδου έχει συγκλονίσει τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την τραγική είδηση του θανάτου της 47χρονης καθηγήτριας, ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέρει:

«Ενα κερί έσβησε νωρίς. Φώτισε με το φώς της αγάπης τρία λατρεμένα παιδιά, φώτισε με το φώς της γνώσης μύριους μαθητές, φώτισε με το φώς της επιστημοσύνης μία επιστήμη ολόκληρη. αλλά έσβησε πολύ νωρίς.

Άδικη η ζωή Δόξα μας. Μεγαλύτερο άδικο για τα τρία παιδιά σου που έμειναν χωρίς κανένα στήριγμα, που τώρα έμειναν και χωρίς την αγαπημένη τους μητέρα.

Όπως και να ‘χει, καλό Παράδεισο Δόξα μας. Οι συνάδελφοί σου θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουν. Δύσκολη η υποκατάστασή σου ως μητέρα, ως καθηγήτρια, ως επιστήμονα αλλά υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε. Καλό Παράδεισο Δόξα μας. Ήδη μας λείπεις πολύ».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου