ΤΟΠΙΚΑ

Επί 10 χρόνια παράνομη η λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων

επί-10-χρόνια-παράνομη-η-λαϊκή-αγορά-βιο-608391

Μεταφέρεται στην οδό Φερών σύμφωνα με τη νέα Κανονιστική του Δήμου Βόλου, που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες

Επί μία δεκαετία σχεδόν, η λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων στο τρίγωνο πάρκο απέναντι από τα ψαράδικα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, λειτουργεί παράνομα. Οι πωλητές έχουν άδειες διάθεσης των προϊόντων τους, ο χώρος όμως δεν έχει παραχωρηθεί με έγγραφο από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ενώ οι παραγωγοί – πωλητές δεν πληρώνουν όπως όλοι δημοτικά τέλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αρης Σαββάκης, ο οποίος έχει επιφορτιστεί τη σύνταξη της νέας Κανονιστικής για τη χωροθέτηση των Λαϊκών Αγορών στο Δήμο Βόλου,

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, η λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων που λειτουργεί κάθε Σάββατο στο τρίγωνο μπροστά από τα ψαράδικα του Ο.Λ.Β., θα μεταφερθεί στην οδό Φερών. Οι 50 περίπου παραγωγοί – πωλητές, θα πρέπει να μετακομίσουν και να στήσουν τους πάγκους τους στα πεζοδρόμια της Φερών για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

Σε συνάντηση που είχε με τον κλάδο ο κ. Σαββάκης, διαπίστωσε ότι οι παραγωγοί δεν έχουν άδεια από τον Ο.Λ.Β. για το στήσιμο των πάγκων τους στο επίμαχο τρίγωνο και επιπλέον δεν πληρώνουν τέλη στο Δήμο Βόλου. «Αυτό σταματά», ανέφερε ο κ. Σαββάκης, εξηγώντας ότι και οι συγκεκριμένοι παραγωγοί θα ενταχθούν στο ενιαίο πλαίσιο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Απ. Τσακανίκας, υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι παραγωγοί έχουν άδεια διάθεσης των προϊόντων τους αλλά δεν τους είχε παραχωρηθεί ο χώρος από τον Ο.Λ.Β.

Υπενθυμίζεται ότι η Κανονιστική, μετά την απόσυρσή της στον απόηχο της γνωμάτευσης της Τροχαίας και του ΚΤΕΛ, βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία. Οπως έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Σαββάκης, δεν θα γίνουν τελικώς οι απογευματινές λαϊκές αγορές που είχαν προταθεί για τις Αλυκές και την οδό Φερών. Επίσης εξαιρείται η οδός Κασσαβέτη από το «χάρτη» ανάπτυξης των λαϊκών αγορών του Βόλου.

Υπό εξέταση όμως βρίσκονται όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι για τους οποίους έχουν εκδηλωθεί ενστάσεις από Τροχαία, ΚΤΕΛ και περιοίκους, όπως για παράδειγμα η Γιάννη Δήμου και η Κωνσταντά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου