ΤΟΠΙΚΑ

Σκουπίδια μπροστά στις βιτρίνες

σκουπίδια-μπροστά-στις-βιτρίνες-608453

Η απομάκρυνση των κάδων από Ιάσονος – Δημητριάδος έφερε τα σκουπίδια των περιοίκων μπροστά στα εμπορικά καταστήματα

Μπροστά στις βιτρίνες και τις πόρτες εμπορικών καταστημάτων στην καρδιά της αγοράς του Βόλου, έφερε τις σακούλες με τα σκουπίδια περιοίκων, η απομάκρυνση των κάδων από την Ιάσονος και τη Δημητριάδος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η απουσία κάδων απορριμμάτων στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» και οι προειδοποιήσεις του Δήμου Βόλου για πρόστιμα σε όσους συνεχίσουν να εναποθέτουν τα σκουπίδια τους σε πεζοδρόμια και δρόμους (η οποία ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας), οδήγησε τους περιοίκους σε αναζήτηση άλλων… λύσεων.

Είτε κάνουν… βόλτες τις σακούλες με τα σκουπίδια τους σε άλλα οικοδομικά τετράγωνα για να βρουν κάδο να τα πετάξουν, είτε επιλέγουν τη λύση των μικρών καλαθιών που βρίσκονται στους δρόμους και που χρησιμεύουν για να πετούν οι πολίτες μικρά σκουπίδια και να μην ρυπαίνουν το αστικό περιβάλλον.

Ειδικά στη Σπ. Σπυρίδη, ο εμπορικός κόσμος, έχει αγανακτήσει. Καθημερινά βλέπουν στα καλαθάκια του Δήμου Βόλου, μεγάλες σακούλες με απορρίμματα. Μέσα, πάνω και δίπλα από τα καλαθάκια, υπάρχουν μεγάλες σακούλες απορριμμάτων.

Δεν είναι μόνο η εικόνα που παρουσιάζει η καρδιά της εμπορικής αγοράς της πόλης με μεγάλες σακούλες απορριμμάτων πεταμένες στα πεζοδρόμια. Τα σκουπίδια, μέχρι να περάσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι για να αδειάσουν τα καλαθάκια, μένουν μπροστά από τις βιτρίνες και τις πόρτες των εμπορικών καταστημάτων.

Την αντιαισθητική εικόνα συμπληρώνει η δυσοσμία που επικρατεί για όσες ώρες τα σκουπίδια παραμένουν έξω από τα καταστήματα.

«Αυτό συμβαίνει πλέον καθημερινά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι συγκεκριμένοι κάδοι δεν είναι για σακούλες απορριμμάτων! Αυτή η κατάσταση μας θλίβει και χαλάει την εικόνα των καταστημάτων μας!», αναφέρει η Ε.Δ. έμπορος επί της οδού Σπ. Σπυρίδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου