ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμοι Συνεργασίας: «Κλείνουν όλα τα μαγαζιά στη Ν. Ιωνία»

δρόμοι-συνεργασίας-κλείνουν-όλα-τα-μ-608715

Κίνδυνο λουκέτου στα τσιπουράδικα και καφενεία της Ν. Ιωνίας βλέπει η αντιπολίτευση εξαιτίας της νέας Κανονιστικής

Κίνδυνο λουκέτου στο σύνολο των τσιπουράδικων και καφενείων που δραστηριοποιούνται σε δρόμους της Ν. Ιωνίας, βλέπει η παράταξη των «Δρόμων Συνεργασίας». Η νέα Κανονιστική του Δήμου Βόλου απαγορεύει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμια μικρότερα των δύο μέτρων πλάτος. Στη Ν. Ιωνία -όπως επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας- δεν υπάρχει ούτε ένα πεζοδρόμιο πλάτους δύο μέτρων…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Η νέα Κανονιστική ουσιαστικά καταστρέφει τη Ν. Ιωνία. Θα πρέπει να κλείσουν όλα τα μαγαζιά. Στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένα πεζοδρόμιο πλάτους άνω των δύο μέτρων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα παραχωρηθεί χώρος σε κανένα μαγαζί κι άρα τα καταστήματα εστίασης θα κλείσουν», ανέφερε ο κ. Γαργάλας.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Κανονιστικής «στα πεζοδρόμια εξασφαλίζεται ελεύθερος χώρος για την κίνηση των πεζών, πλάτους τουλάχιστον 1,5 μέτρου. Σε πεζοδρόμια μικρότερα των 2 μέτρων δεν παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος.

Η παρατήρηση του κ. Γαργάλα έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Με εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Χρήστου Στεφόπουλου, το άρθρο της Κανονιστικής παραμένει ως έχει, ωστόσο επειδή τα πεζοδρόμια της περιοχής είναι στενά θα εξετάζεται κάθε άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, κατά περίπτωση.

Αντωνοπούλου, Τοπάλη

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν από καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται επί των πεζοδρόμων Αντωνοπούλου και Τοπάλη. Η Κανονιστική προβλέπει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όχι στο μέσον του πεζοδρόμου αλλά στις προσόψεις των μαγαζιών, κάτι που θα περιορίσει σημαντικά -κάτω από το μισό- τον αριθμό των καθισμάτων και άρα πελατών που μπορούν να εξυπηρετούν.

«Αυτό σημαίνει λουκέτο και καταστροφή για όλους εμάς. Επενδύσαμε για τα μαγαζιά μας και αν περάσει αυτό το άρθρο εμείς θα συρρικνωθούμε και θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Γιάννης Αντωνιάδης.

Οι καταστηματάρχες των δύο πεζοδρόμων κατήγγειλαν ότι απειλούνται με αφανισμό, ενώ άφησαν αιχμές κατά της δημοτικής αρχής ότι τους έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς διαβούλευση.

Υπήρξαν πάντως και αντίθετες φωνές καταστηματαρχών των δύο πεζοδρόμων που συμφώνησαν με το μέτρο υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να είναι συνέχεια στα δικαστήρια με τους εμπόρους που αντιδρούν για το «κλείσιμο» των βιτρινών των καταστημάτων τους από ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα.

Λύση για τη Γκλαβάνη

Πρόταση του δημοτικού συμβούλου, Απ. Γαλάτη, «απεκατέστησε την αδικία», όπως υποστήριξαν καταστηματάρχες της περιοχής στην οδό Γκλαβάνη.

Αρχικά δεν προβλέπονταν ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια, αποφασίστηκε όμως να επιτραπεί στο τμήμα από Ερμού έως 28ης Οκτωβρίου, όπου τα πεζοδρόμια είναι πιο πλατιά και δεδομένου ότι η εμπορικότητα του δρόμου, περιορίζεται στο 45% σε αντίθεση με την Σπ. Σπυρίδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου