ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές έδωσαν αίμα και χάρισαν ζωή

φοιτητές-έδωσαν-αίμα-και-χάρισαν-ζωή-610776

Πάνω από 50 φοιτητές ανταποκρίθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα

Περισσότεροι από 50 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχαν χθες στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η παράταξη Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργήσει με στόχο να καλύπτει ανάγκες φοιτητών αλλά και πολιτών που ίσως παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα υγείας και χρειαστούν αίμα.

Από τις 9 το πρωί έως και τη μία το μεσημέρι, η ροή των εθελοντών αιμοδοτών φοιτητών ήταν συνεχής. Στο χώρο μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στάθμευσε η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, που δέχονταν τους φοιτητές.

«Μόνο πέντε λεπτά από το χρόνο μας αρκούν για να σώσουμε μια ζωή. Γιατί δίνοντας αίμα σώζουμε ζωές», ανέφερε το μέλος του Αγωνιστικού Φοιτητικού Ρεύματος Εφη Χαρίση.

Στόχος της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργήσει το ΑΦΡ. Μέσα από αυτή πολλές φορές οι φοιτητές έχουν συνδράμει με αίμα σε πολίτες που το έχουν ανάγκη. Πριν από δύο περίπου χρόνια, ήταν ένας συμφοιτητής τους που είχε ανάγκη από αίμα και η ανταπόκριση ήταν άμεση. «Πιστεύουμε πολύ στον εθελοντισμό και κάνουμε προσπάθειες για μια ανθρώπινη κοινωνία», ανέφερε η κ. Εφη Χαρίση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου