ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο η στατικότητα κτιρίου στο σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου

στο-μικροσκόπιο-η-στατικότητα-κτιρίο-610818

Στο… μικροσκόπιο ειδικών μπαίνει το κτιριακό συγκρότημα του Φυτόκου, όπου στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Θα μελετηθεί ο φέροντας οργανισμός του κτιρίου προκειμένου να πιστοποιηθεί η στατική επάρκειά του. Πριν από αυτό θα προηγηθεί γεωτεχνική μελέτη για την οποία άναψε πράσινο φως στη χθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εκτεταμένη υγρασία και σημάδια διαβρώσεων στο σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου «προσκαλούν» ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να διερευνηθεί αν το πρόβλημα είναι επιφανειακό ή αν υπάρχει ζήτημα στατικότητας του κτιρίου.

Θα γίνει γεωτεχνική μελέτη προκειμένου να ερευνηθεί το υπέδαφος αλλά και τεχνική μελέτη για το ίδιο το κτίριο.

Τα κτιριακά προβλήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και την εμφανή διάβρωση στα ταβάνια, είχε αναδείξει με παρέμβασή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αποστόλης Νάνος και Θεόδωρος Τσαλούχας, χαρακτήριζαν την κατάσταση τραγική.

Ιδίως στα εργαστήρια, σύμφωνα με τη ΛΑΣ, σε επιφάνεια πάνω από 200 τ.μ. του δευτέρου ορόφου του κύριου κτιριακού κορμού, εκεί που στεγάζονται σημαντικά εργαστήρια, όπως αυτά του εφαρμοστηρίου και των θερμικών εγκαταστάσεων, η εισροή νερών από την ταράτσα -σε όλη την έκτασή της- είναι τέτοια που καθιστά πολλές φορές αδύνατη τη διδασκαλία στις αίθουσες των εργαστηρίων. Χαρακτηριστικό στοιχείο της διάβρωσης που έχει υποστεί η οροφή είναι ότι έχει αποκαλυφθεί ο χαλύβδινος οπλισμός της, ενώ πέφτουν κομμάτια του μπετόν. «Οι εργασίες που έγιναν πριν από δέκα περίπου χρόνια δεν έλυσαν το πρόβλημα, ενώ εγείρουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που σχεδιάζονται, υλοποιούνται και εποπτεύονται τα δημόσια έργα.

Μαθητές και καθηγητές είναι σε απόγνωση, αφού από τη μία δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας το έργο τους και από την άλλη αγωνιούν κάθε στιγμή για την ασφάλειά τους», ανέφεραν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Χθες, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, συνέχισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την κατάληψή τους. Οι μαθητές κλείδωσαν λουκέτα διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στα εργαστήρια του σχολείου, ζητώντας την άμεση επίλυση των κτιριακών προβλημάτων και σύγχρονες υποδομές για να κάνουν μάθημα.

Επίσης, οι μαθητές αντιδρούν στην άρνηση καθηγητών να συνοδεύσουν σχολικές εκδρομές. Στο κείμενο της κατάληψής τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους καθηγητές – συνοδούς σχολικής εκδρομής [που καταδικάστηκαν για τραυματισμό από αμέλεια 14χρονου μαθητή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου