ΤΟΠΙΚΑ

«Το κεφάλι του τοπικού μονάρχη θα σερβιριστεί στο πιάτο του λαού»

το-κεφάλι-του-τοπικού-μονάρχη-θα-σερβ-611702

«Το κεφάλι του τοπικού μονάρχη θα σερβιριστεί στο πιάτο του λαού». Το παραπάνω σύνθημα ανέγραψαν χθες με μαύρο σπρέι στον τοίχο του Αχιλλείου, άγνωστοι, καταφερόμενοι εναντίον του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Το σύνθημα εκλαμβάνεται –σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής- ως νέα επίθεση κατά του Δημάρχου, στον απόηχο των επεισοδίων στη ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή την ψήφιση του Κανονισμού Αρδευσης.

Επίσης, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν τη σύνδεση του συνθήματος που αναγράφτηκε στον τοίχο του Αχιλλείου με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα indymedia για την ανάληψη της ευθύνης για την εμπρηστική ενέργεια σε βάρος υπηρεσιακού οχήματος του Δήμου Βόλου τα ξημερώματα της Κυριακής 8 προς Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο που αναρτήθηκε αναφέρει: «Ξημερώματα Δευτέρας 8/3 παραδώσαμε στις φλόγες υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Βόλου. Κάποιοι ονειρεύονται να μετατρέψουν την πόλη σε αποστειρωμένη εμπορική ζώνη δυτικού τύπου, σε ένα μεγάλο μαγαζί με χιλιάδες στολισμένες μιζέριες. Εμείς φωτίζουμε τον καταναλωτικό τους σκοταδισμό με τα δικά μας στολίδια σαμποτάζ. Γιατί όλα τα σ… βρωμάνε, αλλά ο Αχιλλέας Μπέος περισσότερο. Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στις φυλακές».

Συνεργεία του Δήμου Βόλου, φρόντισαν χθες το πρωί να σβήσουν το σύνθημα από τον τοίχο, βάφοντας το συγκεκριμένο σημείο με άσπρη μπογιά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου