ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή… τοπίου σε Αντωνοπούλου – Τοπάλη

αλλαγή-τοπίου-σε-αντωνοπούλου-τοπ-612757

Βάσει της νέας Κανονιστικής καλούνται να περιορίσουν τα τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις των μαγαζιών τους

Ζήτημα αιχμής ενόψει της ψήφισης της νέας Κανονιστικής του Δήμου Βόλου για τους κοινόχρηστους χώρους, αύριο Πέμπτη, από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αποτελούν για τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι αλλαγές που προτείνονται στους πεζοδρόμους της Αντωνοπούλου και της Τοπάλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πρόταση του Δήμου Βόλου να περιοριστεί η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στην πρόσοψη κάθε μαγαζιού, αντί για το κέντρο του πεζοδρόμου, μπορεί να δικαιώνει τον εμπορικό κόσμο, έχει όμως ξεσηκώσει αντιδράσεις από επιχειρηματίες που υποστηρίζουν ότι καταστρέφονται οικονομικά. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Κώστα Μπίσδρα αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων και άρα το μεροκάματο και σε περίπτωση που επιτραπεί διπλή σειρά, θα δημιουργηθεί φαινόμενο… ζιγκ ζαγκ στον πεζόδρομο που θα προκαλέσει προβλήματα ακόμη και στην κυκλοφορία των πεζών.

Για το ζήτημα και τις αντιδράσεις που ήδη έχουν εκδηλωθεί, ο Σύλλογος είχε χθες συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βόλου, Στ. Διαμαντίδη.

Οι καταστηματάρχες έθεσαν επίσης και το θέμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δημητριάδος και την Ιάσονος, που καλούνται να… μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα από τα πεζοδρόμια. Ο Σύλλογος προτείνει να επιτρέποντα τα σταντ χωρίς σκαμπό, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα καταστήματα.

Σε συζητήσεις βρίσκεται επίσης ο κλάδος και για το ζήτημα των ανεμοθωράκων στην τρίτη πλευρά που «βλέπει» στη θάλασσα αποκλειστικά για τα καταστήματα της Αργοναυτών, προκειμένου να προστατεύονται οι θαμώνες από τον αέρα.

Θέτουν επίσης ζητήματα που θα συζητηθούν στις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου για τη δημιουργία σταθμού τροφοδοσίας στην Γκλαβάνη, την τοποθέτηση μπάρας για το κλείσιμο του πεζοδρόμου της Αγίου Νικολάου και για να επιτρέπεται η στάθμευση σε Ιάσονος και Δημητριάδος μετά το τελευταίο δρομολόγιο των αστικών λεωφορείων και έως τις έξι το πρωί την επόμενη ημέρα για να διευκολύνονται θαμώνες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου