ΤΟΠΙΚΑ

Υπ’ ατμόν οι εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία

υπ-ατμόν-οι-εκπαιδευτικοί-στη-μαγνησ-626561

Εκτακτες γενικές συνελεύσεις ενόψει των Ολομελειών των Προέδρων στην Αθήνα για την υλοποίηση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης

Υπ’ ατμόν βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η εκπαιδευτική οικογένεια της Μαγνησίας. Συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων και γενικές συνελεύσεις, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της τρέχουσας εβδομάδας, ενόψει των Ολομελειών των προέδρων των δασκάλων και των καθηγητών το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα, με στόχο να διεκδικηθεί η υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η επαναλειτουργία των ειδικοτήτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης που καταργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2013, παράλληλα με την επιστροφή των 2.500 εκπαιδευτικών (εκ των οποίων οι 22 του νομού) στις έδρες διδασκαλίας, η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο, ακόμη και οι αμοιβές των νεοδιόριστων, η αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών και η επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, περιλαμβάνονται στην εκπαιδευτική ατζέντα.

Με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, καλούνται οι κατά τόπους ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις εντός της εβδομάδας, προκειμένου να ορίσουν τη στάση τους απέναντι στην Κυβέρνηση.

Ηδη η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει προγραμματίσει για σήμερα, έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, ενώ την Πέμπτη θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση.

Σε αντίστοιχες διαδικασίες μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι κατά τόπους ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας, ουσιαστικά καλούνται να πάρουν θέση απέναντι στους πρώτους τριγμούς που δείχνουν να ταλανίζουν την ΟΛΜΕ, στελέχη της οποίας εγκαλούν τους συναδέλφους τους- εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Μολονότι δεν έχει συμπληρωθεί ούτε δίμηνο από την αλλαγή της Κυβέρνησης ο εκπαιδευτικός κόσμος δείχνει να πιστεύει ότι «στη βράση κολλάει το σίδερο» και ζητά την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών που ξεκινούν από την επιστροφή των καθηγητών στις αίθουσες διδασκαλίας και φθάνουν μέχρι τα μισθολογικά των εκπαιδευτικών.

Ηδη σε προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η παράταξη του ΚΚΕ είχε θέσει υπόψη των υπολοίπων μελών ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μη υλοποίηση των όσων υποσχέθηκε προεκλογικά η κυβέρνηση, ωστόσο δεν πέρασε με ψήφους 5 προς 1.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου