ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα στους δρόμους

πρεμιέρα-στους-δρόμους-633014

Για τους 12 της άτυπης δημοτικής αστυνομίας που απηύθυναν συστάσεις για την τήρηση του συστήματος «πόρτα – πόρτα»

Επίσημη πρεμιέρα της άτυπης «δημοτικής αστυνομίας» στους δρόμους του Βόλου. Το σύνολο των 12 δημοτικών υπαλλήλων που επιφορτίστηκαν τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας που καταργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013, έδωσαν χθες από τις οκτώ το πρωί το παρών σε Ιάσονος και Δημητριάδος, απευθύνοντας συστάσεις προς κατοίκους και επαγγελματίες προκειμένου να τηρούν το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα». Μαζί τους και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Καντόλας.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες ζητώντας να τηρούν το πρόγραμμα αποκομιδής, ενώ τους διένειμαν εκ νέου το ωράριο διέλευσης των απορριμματοφόρων.

«Τα αποτελέσματα θα φανούν τις επόμενες ημέρες», σχολίασε ο κ. Καντόλας, ο οποίος πάντως αναγνώρισε ότι τις τελευταίες ημέρες υπό την απειλή ελέγχων και προστίμων, ο όγκος των σκουπιδιών στα πεζοδρόμια μειώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η χθεσινή εξόρμηση αποτέλεσε την τελευταία ενημερωτική καμπάνια για το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα», μετά την απομάκρυνση των κάδων από Ιάσονος και Δημητριάδος.

Από Δευτέρα, οι υπάλληλοι θα επιφορτιστούν τον άχαρο ρόλο της βεβαίωσης παραβάσεων και επιβολής προστίμων, σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Στο σύστημα «πόρτα – πόρτα» αντιδρούν κυρίως έμποροι των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος που υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα των απορριμματοφόρων δεν τους εξυπηρετεί. Αντιδράσεις έχουν σημειωθεί και από τους κατοίκους, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα έχουν αναπτύξει κίνημα μέσω Facebook για την επιστροφή των κάδων απορριμμάτων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου